توصیه هایی برای آمادگی در روز عمل سرطان پروستات
در این مقاله، برای اطمینان حاصل کردن از موفقیت عمل و بهبود سلامت پس از عمل به بررسی توصیههایی برای آمادگی در روز عمل سرطان پروستات میپردازیم.
سرطان پروستات یکی از شایع ترین سرطان های مردانه در جهان است. خبر ابتلا به سرطان می تواند شوکه کننده و دلهره آور باشد، اما به خاطر داشته باشید که با تشخیص زودهنگام و درمان مناسب، بسیاری از مردان مبتلا به سرطان پروستات می توانند زندگی طولانی و پرباری داشته باشند.
فرآیند درمان سرطان پروستات شامل مراحل مختلفی است که یکی از مهم ترین آنها، آمادگی برای روز عمل جراحی است. این مرحله ممکن است برای شما و عزیزانتان استرس زا باشد، اما با آمادگی و کسب اطلاعات کافی می توانید با اطمینان خاطر بیشتری به استقبال روز عمل بروید.
در این مقاله جامع، به نکات مهمی در خصوص آمادگی برای روز عمل سرطان پروستات می پردازیم. با مطالعه این راهنما، می توانید خود را از لحاظ جسمی و روحی برای این مرحله از درمان آماده کنید.
در روز عمل جراحی پروستات چه انتظاراتی باید داشته باشید؟
در روز عمل، لازم است اقداماتی از جمله پرهیز از خوردن غذا انجام شود. پرستار بررسی های مورد نیاز را انجام می دهد و متخصص بیهوشی داروی بیهوشی را تزریق می کند.
در صورت داشتن هرگونه سوال درباره عمل، پرستاران می توانند از یکی از اعضای تیم درمانی بخواهند تا با بیمار صحبت کنند. در صورتی که در کلینیک پیش ارزیابی انجام نشده باشد، یک فرم رضایت برای عمل امضا خواهد شد.
ممکن است قبل از جراحی یک سرم (تزریق داخل وریدی) در بازو تزریق شود تا مایعات از طریق آن وارد بدن شوند. لازم است قبل از عمل، آب به میزان کافی نوشیده شود.
چند ساعت قبل
پرستار فشار خون، نبض و تعداد تنفس های بیمار را بررسی خواهد کرد.
همچنین یک سری سوالات، به صورت یک چک لیست مورد بررسی قرار می گیرند تا از آمادگی فرد برای انجام جراحی مطمئن شوند. آنها از بیمار می خواهند تا اقدامات زیر را انجام دهند:
- آخرین بار چه زمانی غذا یا مایعات مصرف کرده اید؟
- لباس/ گان بیمارستان بپوشید
- یک جفت جوراب جراحی بپوشید
- هر گونه جواهرات را درآورید (به جز حلقه ازدواج)
- در صورت داشتن لنزهای تماسی آنها را بردارید
- معمولاً روی هر مچ 2 نوار شناسایی بیمارستان قرار داده می شود
در صورت داشتن دندان مصنوعی، میتوان آنها را تا زمانی که بیمار به اتاق بیهوشی برسد، نگه داشت.
برای برخی از انواع جراحی، باید موهای پوست ناحیه عمل شیو شوند. همچنین، پرستار می تواند آن را برای بیمار انجام دهد. ممکن است هنگامی که فرد در اتاق عمل تحت بیهوشی قرار دارد، این کار انجام شود.
داروی آرامبخش
پرستار ممکن است نوعی قرص یا داروی تزریقی آرامبخش برای کمک به ایجاد آرامش به بیمار بدهد. این دارو باید یک ساعت یا بیشتر قبل از رفتن به اتاق عمل انجام شود تا باعث ایجاد احساس خشکی در دهان بیمار شود. اما برای مرطوب نگه داشتن آن می توان دهان خود را با آب شست.
پس از مصرف این دارو، پرستار و یک پیشخدمت، بیمار را با چرخ ترالی به اتاق عمل خواهند برد. در صورتی که بیمار، این قرص را مصرف نکرده باشد می تواند خودش به سمت اتاق عمل حرکت کند.
خوردن داروی بیهوشی
از داروی بیهوشی استفاده می شود تا بیمار در طول عمل چیزی احساس نکند. این دارو در اتاق بیهوشی، کنار اتاق عمل مصرف خواهد شد.
همه پزشکان و پرستاران لباس مخصوص اتاق عمل، کلاه و ماسک به تن خواهند داشت. استفاده از این لباس ها، احتمال ابتلا به عفونت را کاهش می دهند.
معمولا این عمل، تحت بیهوشی عمومی یا بی حسی نخاعی انجام می شود.
بیهوشی عمومی به این معنی است که فرد، در خواب عمیقی خواهد بود و پس از اتمام عمل، فرد به هوش خواهد آمد.
در صورت استفاده از بی حس کننده نخاعی، بی حسی از کمر به پایین ایجاد می شود. در نتیجه، بیمار بیدار خواهد بود اما انجام عمل را احساس نخواهد کرد.
به هوش آمدن پس از عمل جراحی
بیمار بعد از عمل معمولاً در اتاق ریکاوری به هوش می آید. هنگامی که ریکاوری کامل شد، معمولاً به بخش بازمیگردد.
چکاپ آنلاین سرطان پروستات
از هر 8 مرد یک نفر به سرطان پروستات مبتلا می شود. این بیماری در افرادی که سابقه فردی و خانوادگی ابتلا به برخی بیماری ها را دارند، بیشتر مشاهده می شود. با پاسخ دهی به سوال های مطرح شده در بخش چکاپ سرطان پروستات، می توانید در سه دقیقه متوجه شوید که آیا لزومی دارد آزمایش PSA انجام دهید و یا اگر این آزمایش را قبلا انجام داده اید نتیجه ی آن چگونه تفسیر می شود.
چکاپ آنلاین سرطان پروستات، یکی از ابزارهای مرجع تخصصی سرطان پروستات ایران است که به شما کمک می کند تا بفهمید آیا شما در معرض خطر سرطان پروستات هستید یا خیر. با توجه به اینکه تشخیص زودرس سرطان پروستات بسیار مهم است، استفاده از این ابزار می تواند به شما کمک کند تا به موقع اقدامات لازم را انجام دهید.