لوگو مرجع تخصصی سرطان پروستات ایران

7 نشانه اصلی ابتلا به سرطان پیشرفته پروستات | علائم متاستاز

علائم سرطان پروستات متاستاتیک ممکن است متنوع باشند. در این مطلب به برخی از علائم و نشانه های رایج سرطان پیشرفته پروستات یا متاستاتیک می پردازیم.

7 نشانه اصلی ابتلا به سرطان پیشرفته پروستات | علائم متاستاز

سرطان پروستات یکی از شایع‌ترین انواع سرطان در مردان است. در مراحل اولیه، این بیماری به‌طور عمومی بدون علائم خاصی پیش می‌رود. اما در برخی موارد، سرطان پروستات به مراحل پیشرفته تغییر می‌کند و علائم و نشانه‌های خاصی را نشان می‌دهد. در این مقاله، درباره علائم سرطان پیشرفته پروستات، تشخیص و درمان آن صحبت خواهیم کرد.

اهمیت غربالگری در تشخیص سرطان پروستات در مراحل اولیه

ابتلا به سرطان پروستات در مراحل اولیه، ممکن است هیچ علامتی نداشته باشد. به همین دلیل انجام غربالگری اهمیت زیادی دارد. این علائم در برخی موارد، برای اولین بار در زمانی که سرطان دچار پیشرفت شده است مشاهده می شوند.

سرطان پیشرفته پروستات چیست؟

سرطان پیشرفته پروستات که سرطان متاستاتیک نیز نامیده می شود، به این معنی است که سرطان به سایر نواحی بدن فراتر از غده پروستات گسترش یافته است. شایع ترین نواحی که ممکن است سرطان پروستات در آن گسترش یابد مثانه، رکتوم و استخوان ها هستند. همچنین ممکن است سرطان به غدد لنفاوی، کبد، ریه ها و دیگر بافت های بدن نیز گسترش یابد.

اگر به تازگی مبتلا به این سرطان شده اید یا در حال طی کردن مراحل درمانی هستید، اطلاع از علائم سرطان پیشرفته اهمیت زیادی دارد. سرطان بسته به ژنتیک بدن می تواند متفاوت باشد، بنابراین تمام افراد علائم مشابه را به یک شکل تجربه نمی کنند.

شناخت علائم سرطان پیشرفته پروستات: اهمیت و تنوع علائم

سرطان پروستات پیشرفته به مرحله‌ای از بیماری اشاره دارد که توسعه و گسترش سرطان به خارج از پروستات و به مناطق دیگر بدن رخ داده است. در این مرحله، علائم و نشانه‌های خاصی ظاهر می‌شود که نشان دهنده پیشرفت بیماری و تاثیر آن بر سایر بخش‌های بدن است. در ادامه، به بررسی 7 نشانه اصلی ابتلا به سرطان پروستات پیشرفته می‌پردازیم:

1. عوارض ادراری و مرتبط با مثانه

تومور پروستات که به اندازه قابل توجهی بزرگ شده است ممکن است شروع به وارد کردن فشار بر مثانه و مجرای ادراری کند و به عنوان یکی از علائم سرطان پیشرفته پروستات محسوب شود. مجرای ادراری گذرگاهی است که ادرار را از مثانه خارج می کند. اگر تومور به مجرای ادرار فشار وارد کند، ممکن است باعث ایجاد مشکل در دفع ادرار شود.

یکی از نواحی رایج که گسترش سرطان پروستات در آن رخ می دهد، مثانه است، زیرا این دو اندام به هم نزدیک هستند. این مورد می تواند باعث بروز مشکلات دیگری در ادرار و عملکرد مثانه شود.

برخی از علائمی که نشان می دهند مثانه و مجرای ادرار تحت تأثیر سرطان قرار دارند عبارتند از:

  • تکرر ادرار
  • تکرر ادرار شبانه
  • وجود خون در ادرار یا منی
  • احساس ادرار مکرر
  • عدم توانایی در نگه داشتن ادرار (بی اختیاری ادرار)

2. از دست دادن کنترل روده

از دست دادن کنترل روده، به عنوان علائم سرطان پیشرفته پروستات زیاد شایع نیست، اما سرطان پروستات می تواند به روده نیز گسترش یابد. سرطان ابتدا به راست روده، که نزدیک‌ترین قسمت روده به غده پروستات است، گسترش می‌یابد.

علائمی که نشان می دهد سرطان به روده گسترش یافته است عبارتند از:

  • دل درد
  • یبوست
  • مشاهده خون در مدفوع

3. درد در کشاله ران

زمانی که سرطان پروستات متاستاز می کند، معمولاً سلول‌های سرطانی به غدد لنفاوی وارد شده و سپس به مناطق بیشتری از بدن منتقل می‌شوند. (این در مورد سایر انواع سرطان نیز صدق می کند.) غدد لنفاوی شبکه ای از غدد هستند که به بدن کمک می کنند مایعات را فیلتر کرده و با عفونت ها مبارزه کنند.

چندین غدد لنفاوی در کشاله ران وجود دارد. این غدد لنفاوی نزدیکترین غدد به پروستات هستند، بنابراین به طور شایعی سرطان ابتدا به آنها گسترش می یابد. سلول های سرطانی از تخلیه مایع غدد لنفاوی و عملکرد صحیح آن جلوگیری می کنند. وقتی این اتفاق می افتد، غدد لنفاوی متورم می شوند. در نتیجه، ممکن است باعث ایجاد درد در آن ناحیه شود که به عنوان علائم سرطان پیشرفته پروستات می‌توان آن را به حساب آورد.

4. تورم یا ضعف پا

سرطان پیشرفته هنگامی که رشد می کند شروع به از بین بردن سایر سلول های سالم بدن می کند. تومورها می توانند به برخی نواحی مانند نخاع فشار بیاورند و باعث بروز درد، گزگز یا تورم در ران و پاها شوند که این مورد نیز از علائم سرطان پیشرفته پروستات است.

5. درد در لگن یا کمر

یکی از شایع‌ترین مناطقی که سرطان پروستات در آن گسترش می‌یابد، استخوان‌ها هستند، اغلب استخوان لگن و ستون فقرات، به دلیل نزدیکی آنها به پروستات بیشتر در معرض گسترش سرطان قرار دارند. زمانی که سرطان به استخوان ها می رسد، شروع به از بین بردن مواد استخوانی سالم می کند. در نتیجه استخوان‌ها شکننده شده و ممکن است خیلی راحت‌تر از حد معمول دچار شکستگی شوند.

گسترش سرطان به استخوان‌ها دردناک است و اغلب نیاز به درمان برای کنترل درد دارد. ممکن است بیمار دچار احساس دردی مبهم یا درد شدید و مداومی شود که خواب یا فعالیت های روزانه را مختل می کند.

کمردرد می تواند نشانه گسترش سرطان به استخوان ها و یا شروع فشار بر نخاع باشد. فشرده سازی طناب نخاعی زمانی اتفاق می افتد که سرطان به شدت به طناب نخاعی فشار می آورد و اعصاب دیگر نمی توانند عملکرد مناسبی داشته باشند. این اتفاق نیاز به درمان پزشکی دارد و ممکن است تیم درمان سرطان از قبل در مورد برنامه درمانی با شما صحبت کنند پس درد در لگن و یا کمر می‌تواند از علائم سرطان پیشرفته پروستات باشد.

6. سرفه یا احساس تنگی نفس

در صورت ابتلا به سرطان و بروز مشکل تنفسی، به این معنی است که سرطان به ریه ها سرایت کرده است. در صورت سرایت به ریه ها، ممکن است سرفه مداوم و سرفه های خونی ایجاد شده و یا دچار تنگی نفس شوید.

گسترش سرطان در ریه‌ها همچنین می‌تواند منجر به تجمع مایعات در آنها شده و در نتیجه باعث بروز عفونت و حتی فروپاشی ریه شود که این مورد نیز به عنوان علائم سرطان پیشرفته پروستات به حساب می‌آید.

7. کاهش وزن بی دلیل

کاهش وزن بدون رژیم و یا تلاش فعالانه برای کاهش وزن، نشانه کلی سرطان پیشرفته است. این نشانه را می توان با برخی از دیگر علائمی که در بالا ذکر شد ترکیب کرد. از دست دادن اشتها یا میل به خوردن نیز به عنوان علائم سرطان پیشرفته پروستات نشان می دهد که سرطان به دیگر نواحی بدن مانند کبد گسترش یافته است.

نکته پایانی

حتی اگر مبتلا به سرطان پیشرفته باشید، هنوز گزینه های درمانی مختلفی برای شما وجود دارد. امروزه به دلیل پیشرفت در تحقیقات پزشکی، مردم می توانند نسبت به سال های گذشته بقای طولانی‌تری داشته باشند. درمان سرطان پروستات پیشرفته، بر کنترل علائم و کند کردن رشد و گسترش سرطان تمرکز دارد.

پزشک، از گزینه های درمانی و آزمایش های مناسب اطلاع دارد، اما شما بدن خود را بهتر می شناسید. به طور دائم با پزشک خود در ارتباط باشید و هر گونه تغییری را که در بدن خود مشاهده می کنید در هر ویزیت به او اطلاع دهید.

 

چکاپ آنلاین سرطان پروستات

چکاپ آنلاین سرطان پروستات

از هر 8 مرد یک نفر به سرطان پروستات مبتلا می شود. این بیماری در افرادی که سابقه فردی و خانوادگی ابتلا به برخی بیماری ها را دارند، بیشتر مشاهده می شود. با پاسخ دهی به سوال های مطرح شده در بخش چکاپ سرطان پروستات، می توانید در سه دقیقه متوجه شوید که آیا لزومی دارد آزمایش PSA انجام دهید و یا اگر این آزمایش را قبلا انجام داده اید نتیجه ی آن چگونه تفسیر می شود.

چکاپ آنلاین سرطان پروستات، یکی از ابزارهای مرجع تخصصی سرطان پروستات ایران است که به شما کمک می کند تا بفهمید آیا شما در معرض خطر سرطان پروستات هستید یا خیر. با توجه به اینکه تشخیص زودرس سرطان پروستات بسیار مهم است، استفاده از این ابزار می تواند به شما کمک کند تا به موقع اقدامات لازم را انجام دهید.