لوگو مرجع تخصصی سرطان پروستات ایران

غده پروستات چیست؟ سرطان و بیماری‌های شایع پروستات در مردان

برای اینکه متوجه شویم پروستات چیست و بیماری های پروستات مانند بزرگی پروستات و پروستاتیت و نیز سرطان پروستات را بشناسیم؛ باید در مورد این اندام مردانه بدانیم

غده پروستات چیست؟ سرطان و بیماری‌های شایع پروستات در مردان
6 دقیقه زمان مطالعه

در این مقاله به بررسی غده پروستات، سرطان و بیماری‌های شایع پروستات در مردان می‌پردازیم. همینطور در سایت مرجع سرطان پروستات ایران، به طور کامل این موضوعات را پوشش خواهیم داد تا شما بتوانید درک کاملی از آنها داشته باشید. با ما همراه باشید!

غده پروستات چیست؟

  • پروستات نوعی غده است که در لگن، درست در زیر مثانه قرار دارد و مجرایی را احاطه می کند که از طریق آن ادرار و مایع منی عبور می کند (مجرای ادرار).
  • غده پروستات اندامی در آناتومی دستگاه تولید مثلی بدن آقایان است.
  • پروستات اندامی کوچک است که معمولاً در هنگام لمس، نرم و صاف به نظر می رسد. 
  • وزن پروستات حدود 1 اونس (30 گرم) است.
  • معمولاً پروستات غده به اندازه یک گردو یا یک توپ پینگ پنگ است.

مردان، زنان ترنس و افرادی که در بدو تولد جنسیت مذکر دارند نیز ممکن است پروستات داشته باشند.

پروستات در کجا قرار دارد؟

پروستات در عمق لگن، بین آلت تناسلی و مثانه قرار دارد. با قرار دادن انگشت در راست روده و فشار دادن به سمت جلوی بدن می توان غده پروستات را احساس کرد.

مجرای ادرار، لوله ای که ادرار و مایع منی را از بدن خارج می کند، از پروستات عبور می کند. از آنجایی که پروستات این لوله را احاطه کرده است، مشکلات مرتبط با پروستات می تواند بر جریان ادرار تأثیر بگذارد.

این اندام بخشی از آناتومی جنسی یا تناسلی مردانه است. قسمت های دیگر آن شامل آلت تناسلی، کیسه بیضه و بیضه ها است.

ساختار و عملکرد غده پروستات

غده پروستات شامل بافت‌های مختلفی است که وظیفه تولید مایعی به نام اسپرم را برعهده دارند. این مایع، که توسط غده‌های پروستات ترشح می‌شود، حاوی موادی است که برای حفظ و زنده ماندن اسپرم‌ها ضروری است. همچنین، این مایع به عنوان یک محیط حمایتی برای اسپرم‌ها عمل می‌کند و آن‌ها را به شیوه مناسبی در راه به سوی تخمک‌ها هدایت می‌کند.

ساختار پروستات

کپسولی از جنس بافت پیوندی که حاوی فیبرهای عضلانی است، پروستات را احاطه کرده است. این کپسول باعث می شود که پروستات در هنگام لمس، حالت ارتجاعی داشته باشد.

دانشمندان اغلب پروستات را به چهار ناحیه تقسیم می کنند که مجرای ادرار را مانند لایه های پیاز احاطه کرده است.

لایه های زیر، پروستات را تشکیل می دهند که از کپسول بیرونی شروع می شود و به داخل پروستات ختم می شود:

  • ناحیه قدامی: ساخته شده از بافت ماهیچه ای و فیبری، متخصصان پزشکی این ناحیه را ناحیه فیبرومیسکولار قدامی می نامند.
  • ناحیه محیطی: بیشتر در سمت پشت غده قرار دارد، این قسمت بیشترین حجم از بافت غده را در بر گرفته است.
  • ناحیه مرکزی: مجاری انزالی را احاطه کرده و حدود 25 درصد از کل توده پروستات را تشکیل می دهد.
  • منطقه انتقال: این قسمت بخشی از پروستات است که مجرای ادرار را احاطه کرده و تنها بخشی از پروستات است که در طول زندگی به رشد خود ادامه می دهد.

غده پروستات چیست؟

وظایف غده پروستات

یک فرد برای ادامه زندگی به پروستات فعال نیاز ندارد، اما وجود آن برای باروری مهم است. بخش‌های زیر به بررسی عملکرد پروستات می‌پردازند.

پروستات وظایف مختلفی دارد. مهمترین آنها تولید مایع منی است که اسپرم (مایع منی) را حرکت داده و منتقل می کند. همچنین در تولید هورمون نقش دارد و به تنظیم جریان ادرار نیز کمک می کند.

کار اصلی پروستات تولید مقداری از مایع منی است

کمک به تولید مایع منی

وظیفه اصلی پروستات کمک کردن به تولید مایع منی است. پروستات به ساخت 20 تا 30 درصد از حجم کل مایعات منی کمک می کند. باقی مانده آن توسط وزیکول های منی (50-65٪) و بیضه ها (5٪) ساخته می شود.

مایع پروستات دارای اجزایی است که مایع منی را به ماده ای ایده آل برای زندگی سلول های اسپرم تبدیل می کند، دیگر موارد موجود در مایع منی شامل آنزیم ها، روی و اسید سیتریک است. یکی از آنزیم‌های مهم آنتی ژن اختصاصی پروستات (PSA) است که به نازک‌تر و مایع‌تر شدن مایع منی کمک می‌کند.

مایع منی به اسپرم کمک می کند تا از مجرای ادرار عبور کند و از مسیر به سمت تخمک که برای تولید مثل ضروری است زنده بماند.

مایع پروستات مقدار کمی اسیدی است، اما دیگر اجزای منی آن را به طور کلی قلیایی می کند. این کار برای مقابله با اسیدیته واژن و محافظت از اسپرم در برابر آسیب است.

بسته شدن مجرای ادرار هنگام انزال

در حین انزال، پروستات منقبض می شود و مایع پروستات را به مجرای ادرار می ریزد. در اینجا، با سلول‌های اسپرم و مایع وزیکول‌های منی مخلوط می‌شود تا منی ایجاد کند که سپس بدن آن را دفع می‌کند.

هنگامی که پروستات در حین انزال منقبض می شود، منفذ بین مثانه و مجرای ادرار را می بندد و منی را با سرعت خارج می کند. به همین دلیل است که در موقعیت های آناتومیک معمولی، امکان ادرار و انزال همزمان وجود ندارد.

متابولیسم هورمونی

پروستات برای داشتن عملکرد صحیح به آندروژن ها، که هورمون های جنسی مردانه هستند، مانند تستوسترون نیاز دارد.

پروستات حاوی آنزیمی به نام 5-آلفا ردوکتاز است که تستوسترون را به شکل فعال بیولوژیکی به نام دی هیدروتستوسترون (DHT) تبدیل می کند.

وجود این هورمون برای رشد و عملکرد طبیعی پروستات اهمیت زیادی دارد. در افراد در حال رشد، برای ایجاد ویژگی های جنسی ثانویه مانند موهای صورت وجود این هورمون بسیار مهم است.

بیماری‌های شایع پروستات در مردان

مشکلات مرتبط با پروستات به خصوص در افراد مسن شایع است. انواع اصلی مشکلات مرتبط با پروستات عبارتند از:

  • بزرگی پروستات – این عارضه، شایع ترین بیماری مرتبط با پروستات است 
  • پروستاتیت - التهاب یا عفونت در پروستات
  • سرطان پروستات

چه عارضه هایی می تواند برای این غده ایجاد شود؟

بزرگی پروستات چیست؟

بزرگ شدن پروستات در افراد بالای 50 سال شایع است. در برخی موارد به آن هایپرپلازی پروستات (BPH) یا بزرگی خوش خیم پروستات (BPE) نیز می گویند. این عارضه، سرطان نیست و می توان آن را درمان کرد. در برخی موارد، تورم پروستات باعث می شود مجرای دفع ادرار باریک شود و در نتیجه، جریان ادرار آهسته یا متوقف شود.

برای آشنایی با "بیماری بزرگی پروستات" میتوانید، از سامانه سلامت ایرانیان استفاده کنید.

پروستاتیت چیست؟

پروستاتیت عارضه شایعی است. این عارضه می تواند در افراد مختلف، بدون در نظر گرفتن سن ایجاد شود، اما در افراد جوان تر و میانسال، معمولا در سنین بین 30 تا 50 سال، شایع تر است. این عارضه می تواند در اثر ایجاد عفونت یا التهاب پروستات ایجاد شود. این عارضه، سرطان نیست.

پروستاتیت می تواند باعث بروز علائم مختلفی شود و بیمار ممکن است علائم مختلفی از جمله مواردی که در بالا ذکر شد را تجربه کند.

برای آشنایی با "پروستاتیت" میتوانید، از سامانه سلامت ایرانیان استفاده کنید.

پروستاتیت، باعث التهاب در پروستات می شود که می تواند درد و مشکلات دیگری را به همراه داشته باشد. این عارضه، شایع ترین مشکل دستگاه ادراری در افراد زیر 50 سال و سومین عارضه شایع در بین افراد بالای 50 سال است.

چهار نوع اصلی پروستاتیت شامل موارد زیر هستند:

  • پروستاتیت مزمن یا سندرم درد مزمن لگن (CPPS)
  • پروستاتیت حاد باکتریایی
  • پروستاتیت باکتریایی مزمن
  • پروستاتیت التهابی بدون علامت

CPPS

CPPS شایع ترین نوع پروستاتیت است و می تواند باعث درد یا ناراحتی به مدت 3 ماه یا بیشتر در یک یا چند مورد از نواحی زیر شود:

  • بین کیسه بیضه و مقعد
  • پایین معده
  • آلت تناسلی
  • کیسه بیضه
  • پایین کمر

این عارضه، شامل عفونت باکتریایی نمی شود و در عوض می تواند به دلیل استرس یا آسیب به دستگاه ادراری ناشی از جراحی یا آسیب فیزیکی ایجاد شود. این عارضه همچنین نوعی التهاب پروستات و تحریک اعصاب مربوط به این ناحیه است. علائم CPPS می توانند شامل موارد زیر باشند:

  • درد در حین دفع ادرار یا بعد از آن
  • نیاز مکرر و فوری به دفع ادرار 
  • جریان ضعیف ادرار یا قطع شونده 
  • اختلال در دفع ادرار
  • اختلال و درد در انزال 

پزشک ممکن است مصرف برخی داروها را برای کمک به کاهش درد، ناراحتی و التهاب تجویز کند و انجام برخی درمان‌های خانگی را برای کاهش علائم مرتبط با آن پیشنهاد کند.

پروستاتیت باکتریایی حاد و مزمن

پروستاتیت باکتریایی حاد و مزمن، در نتیجه ورود باکتری از مجرای ادرار به پروستات ایجاد می شود.

عفونت های حاد نسبت به عفونت های مزمن، شروع و دوره کوتاه تری دارند. علائم پروستاتیت حاد یا مزمن بیشتر شبیه CPPS است، اما می‌تواند شامل احساس سوزش، عفونت‌های دستگاه ادراری و نیاز به دفع ادرار در هنگام خواب نیز باشد. موارد حاد نیز می توانند باعث تب و لرز شوند.

پزشکان معمولا برای درمان پروستاتیت باکتریایی حاد یا مزمن، مصرف آنتی بیوتیک را به مدت 2 تا 14 هفته تجویز می کنند. مصرف دیگر داروها مانند داروهای ضد التهاب می تواند به کاهش درد کمک کند.

پروستاتیت التهابی بدون علامت

پروستاتیت التهابی بدون علامت، التهاب پروستاتی است که هیچگونه علائمی ایجاد نمی کند. پزشک ممکن است این بیماری را طی یک بررسی معمول تشخیص دهد.

هیپرپلازی خوش خیم پروستات

هیپرپلازی خوش خیم پروستات، عارضه ای است که پروستات، بدون تومور سرطانی بزرگتر می شود. مطالعه‌ای در سال 2015 انجام شد که نشان می دهد این عارضه، شایع ترین بیماری در افراد مسن است که در 15 تا 60 درصد از افراد بالای 40 سال رخ می دهد.

احتمال ایجاد هیپرپلازی خوش خیم پروستات با افزایش سن، افزایش می یابد. بزرگ شدن پروستات می تواند بر مجرای ادراری فشار آورد و بر عملکرد مثانه نیز تأثیر بگذارد؛ همچنین می تواند باعث ایجاد برخی علائم از جمله موارد زیر نیز شود:

  • اختلال در دفع ادرار
  • احتباس ادرار، که به معنی ناتوانی در دفع کامل ادرار است
  • جریان ضعیف ادرار
  • نشت ادرار پس از دفع ادرار
  • نیاز مکرر و فوری به دفع ادرار
  • احساس ناتوانی در تخلیه مثانه
  • نیاز به دفع ادرار در طول شب
  • هماچوری شدید، یا مشاهده خون در ادرار

در صورت عدم درمان، هیپرپلازی خوش خیم پروستات می تواند تشدید شود و عوارضی مانند سنگ مثانه ایجاد کند. پزشکان معمولاً این بیماری را بر اساس شدت آن درمان می کنند. آنها ممکن است مصرف برخی داروها یا جراحی را تجویز کنند. با این حال، برخی از موارد نیز ممکن است نیاز به درمان نداشته باشند، زیرا ممکن است وضعیت بیمار غیرقابل پیش بینی باشد. همچنین پزشکان ممکن است پیش از درمان، مدتی را به بررسی تشدید یا عدم تشدید عارضه اختصاص دهند.

سرطان پروستات چیست؟

سرطان پروستات زمانی ایجاد می شود که سلول های غده پروستات شروع به رشد غیرقابل کنترل کنند. در بیشتر موارد، سرطان پروستات در ابتدا رشد کندی دارد و ممکن است هیچگونه علامتی ایجاد نکند. برای پیشگیری از تشدید یا به تاخیر انداختن گسترش این سرطان به خارج از غده پروستات، باید درمان انجام شود.

برای آشنایی بیشتر در مورد "سرطان پروستات" میتوانید، از بخش مرجع سرطان پروستات ایران استفاده کنید.

علائم سرطان پروستات چیست؟

اکثر افراد مبتلا به سرطان اولیه پروستات هیچگونه علامتی ندارند. اما برخی از افراد ممکن است برخی از عوارض ذکر شده را تجربه کنند. دیگر علائم احتمالی سرطان پروستات شامل کمردرد، ایجاد درد در لگن یا باسن است. این علائم می توانند ناشی از دردهای عمومی یا دیگر عارضه ها مانند آرتریت نیز باشد. پزشک با معاینه علت اصلی این عوارض را متوجه می شود.

علائم سرطان پروستات چیست

به چه علائمی باید توجه شود؟

علائم بیماری های مرتبط با پروستات معمولا به شکل اختلال در دفع ادرار ظاهر می شوند، که ممکن است شامل اختلال در کنترل مثانه یا جریان ادرار ضعیف باشد.

علائم ناشی از ابتلا به بیماری های مرتبط با پروستات

  • افزایش نیاز به دفع ادرار، به خصوص در شب - نیاز مکرر به دفع ادرار در طول شب
  • دشواری در شروع دفع ادرار - اختلال در شروع جریان ادرار یا توقف و شروع جریان در هنگام دفع ادرار
  • دفع سخت یا با فشار کم ادرار 
  • کاهش جریان ادرار - جریان ضعیف یا نازک ادرار
  • احساس عدم تخلیه مثانه به طور کامل
  • نیاز به دفع فوری ادرار - در برخی موارد ممکن است پیش از دفع، نشت ادرار صورت گیرد - در برخی موارد ممکن است تنها مقدار کمی ادرار دفع شود
  • دفع ادرار به صورت قطره ای

علائم اختلال مرتبط با پروستات که به ندرت ایجاد می شوند:

  • درد در هنگام دفع ادرار
  • درد در هنگام انزال
  • اختلال در ایجاد یا حفظ نعوظ - این عارضه برای اختلالات مرتبط با پروستات شایع نیست و معمولا به دلیل ابتلا به دیگر عارضه ها ایجاد می شود.
  • وجود خون در ادرار یا مایع منی

در ادرار یا مایع منی تعداد محدودی از افراد، ممکن است خون مشاهده شود و یا در نعوظ با مشکل مواجه شوند. این علائم معمولاً به دلیل وجود عارضه مرتبط با پروستات ایجاد نمی شوند و معمولا با بیماری های دیگری مرتبط هستند.

وجود خون در ادرار یا مایع منی می تواند با بیماری های دیگری مرتبط باشد. در صورت مشاهده خون در ادرار یا منی لازم است با پزشک خود صحبت کنید.

در صورت مشاهده هر یک از علائم زیر باید به پزشک مراجعه شود:

  • درد در هنگام دفع ادرار یا پس از انزال
  • درد در آلت تناسلی، کیسه بیضه یا ناحیه بین کیسه بیضه و مقعد
  • وجود خون در ادرار
  • احساس ناراحتی شدید در شکم
  • جریان ضعیف ادرار یا قطره‌ای در انتهای ادرار
  • تب، لرز، یا بدن درد
  • مشکل در کنترل مثانه، مانند توقف یا تاخیر در دفع ادرار
  • ناتوانی در تخلیه کامل مثانه
  • ادرار دارای بو یا رنگ غیر معمول

مشکلات مرتبط با پروستات همچنین می توانند باعث ایجاد مشکلاتی در عملکرد جنسی، عفونت های دستگاه ادراری، سنگ مثانه یا در موارد شدید نارسایی کلیه شوند.

علائم ناشی از ابتلا به بیماری های مرتبط با پروستات

اختلال در دفع ادرار در مردان عارضه شایعی است، اما این بدان معنا نیست که باید آن را نادیده گرفت. می توان با انجام اقداماتی، این عارضه را کنترل یا درمان کرد.

معمولا مشکلات ادراری در افراد مسن شایع است و لزوما نشانه ای از وجود عارضه مرتبط با پروستات نیست. مشکلات ادراری همچنین می توانند به دلیل وجود عفونت، ابتلا به دیگر بیماری ها مانند دیابت یا مصرف برخی داروها نیز ایجاد شوند.

سبک زندگی نیز می تواند بر دفع ادرار تأثیر بگذارد – برای مثال، نوشیدن زیاد مایعات، باعث دفع بیشتر ادرار می شود، در حالی که الکل، کافئین، شیرین کننده های مصنوعی و نوشیدنی های گازدار می توانند باعث تشدید برخی از مشکلات ادراری شوند.

دفع ادرار طبیعی چگونه است؟

با توجه به میزان مایعاتی که فرد در طول روز مصرف می کند، به طور معمول، روزانه تا هشت بار نیاز به دفع ادرار دارد؛ مثانه معمولا می تواند هربار حدود 300 تا 400 میلی لیتر را در خود جای دهد. اما این میزان برای هر فرد متفاوت است.

درصورتی که مثانه عملکرد طبیعی داشته باشد، هنگام نیاز به تخلیه، فرد را مطلع می کند. در هر بار ادرار باید مثانه به طور کامل تخلیه شود و همچنین، نباید نشت ادرار ایجاد شود.

بیشتر افراد می توانند شش تا هشت ساعت بدون نیاز به بیش از یک بار دفع ادرار، بخوابند. این آمار، بستگی به میزان مایعاتی دارد که فرد پیش از خوابیدن و در طول روز مصرف کرده است. با افزایش سن، معمولا نیاز به دفع ادرار نیز بیشتر می شود. ممکن است افراد در این سن، صبح زود یک بار برای دفع ادرار از خواب بیدار شوند - این آمار، در افراد مسن شایع است.

پس از بروز علائم، انجام چه اقداماتی لازم است؟

در صورت بروز هر یک از علائم ذکر شده، می توان با پزشک در مورد آن صحبت کرد و به طور دقیق تر مورد معاینه قرار گرفت. به یاد داشته باشید، اختلال در دفع ادرار اغلب به دلیل عارضه های غیر سرطانی پروستات، مانند بزرگ شدن پروستات به جای سرطان نیز ایجاد می شود.

پیشگیری از مشکلات پروستات

برای پیشگیری از مشکلات پروستات، می‌توان اقداماتی انجام داد:

  • مراقبت از سلامت عمومی خود، از جمله تغذیه سالم و ورزش منظم
  • مراجعه به پزشک برای چک‌آپ های سالیانه و آزمایش پروستات
  • رعایت سبک زندگی سالم و کاهش استرس

در صورت بروز مشکلات پروستات، پزشکان می‌توانند اقداماتی انجام دهند مانند:

  • تجویز داروها برای کنترل علائم
  • انجام عمل جراحی در موارد لازم
  • درمان سرطان پروستات با روش‌هایی مانند جراحی، رادیوتراپی و شیمی درمانی

آیا من در معرض ابتلا به سرطان پروستات هستم؟

فقط مردان می توانند به سرطان پروستات مبتلا شوند. مواردی وجود دارند که می توانند خطر ابتلا به سرطان پروستات را کاهش یا افزایش دهند.

تاثیر سن در بروز سرطان پروستات

سرطان پروستات معمولا در افراد بالای 50 سال ایجاد می شود و با افزایش سن احتمال ابتلا به آن نیز افزایش می یابد.

تاثیر نژاد در بروز سرطان پروستات

در بریتانیا، افراد دارای نژاد آفریقایی سه برابر بیشتر از افراد سفید پوست هم سن خود در معرض ابتلا به سرطان پروستات قرار دارند.

تاثیر وراثت در بروز سرطان پروستات

فردی که پدر یا برادر او، سابقه ابتلا به سرطان پروستات را داشته اند، در مقایسه با فردی که هیچ کدام از بستگان او سابقه ابتلا به سرطان پروستات را نداشته اند، دو و نیم برابر بیشتر در معرض ابتلا به سرطان پروستات قرار دارد.

تاثیر رژیم غذایی در بروز سرطان پروستات

هنوز مشخص نیست چگونه می‌توان از ابتلا به سرطان پروستات پیشگیری کرد، اما داشتن یک رژیم غذایی و سبک زندگی سالم می‌تواند در پیشگیری از ابتلا به این بیماری تأثیر زیادی داشته باشد.

تشخیص بیماری‌های پروستات

تشخیص بیماری‌های پروستات معمولاً شامل انجام آزمایشات و تست‌های مختلف است. برخی از روش‌های تشخیصی عبارتند از:

  • آزمایش PSA: این آزمایش برای اندازه‌گیری سطح آنتی‌ژن خاص پروستات (PSA) در خون استفاده می‌شود. سطح بالای PSA ممکن است نشان‌دهنده وجود مشکلی در پروستات باشد، اما برای تأیید تشخیص نیاز به آزمایش‌های دیگری مانند بیوپسی پروستات دارید.

  • اندوسکوپی پروستات: این روش شامل قرار دادن یک اندوسکوپ (لوله نازک و انعطاف‌پذیر با یک دوربین) درون راه ادراری واژنال برای بررسی پروستات است. این روش به ما امکان می دهد تا به صورت مستقیم به پروستات نگاه کنیم و تغییرات غیرطبیعی را تشخیص دهیم.

  • سونوگرافی پروستات: این روش شامل استفاده از امواج صوتی برای تولید تصاویر پروستات است. سونوگرافی پروستات می تواند ابعاد، شکل و ساختار پروستات را نشان دهد و به تشخیص سرطان پروستات کمک کند.

برای آشنایی با "آزمایش های سرطان پروستات" میتوانید، از بخش مرجع سرطان پروستات ایران استفاده کنید.

آزمایش های پزشکی پروستات

متخصصان پزشکی می توانند با استفاده از انواع مختلف معاینه های پروستات، مشکلات مرتبط با پروستات را تشخیص دهند.

معاینات رایج پروستات شامل موارد زیر هستند:

  • معاینه لمسی پروستات: در طی این معاینه، پزشک انگشت خود را وارد راست روده می کند و پروستات را برای تشخیص وجود هرگونه توده، ندول و علائم سرطان لمس می کند.
  • آنتی ژن اختصاصی پروستات (PSA): آزمایش خون می تواند سطح این PSA را اندازه گیری کند. سطوح بالا نشان دهنده افزایش خطر ابتلا به سرطان پروستات است.
  • بیوپسی پروستات: اگر پزشک مشکوک به سرطان باشد، می تواند نمونه کوچکی از بافت پروستات را برای آزمایش بردارد. برای انجام این کار، سوزنی از راه مقعد وارد پروستات می شود.
  • سونوگرافی پروستات: پزشکان ممکن است به آن سونوگرافی ترانس رکتال نیز بگویند. در طول این روش، پزشک متخصص، یک پروب را به راست روده وارد می کند و آن را نزدیک پروستات قرار می دهد. پزشکان معمولاً بیوپسی را با راهنمایی سونوگرافی انجام می دهند.
  • ام آر آی پروستات: این کار می تواند آناتومی پروستات را با جزئیات زیاد نشان دهد، همچنین می تواند به شناسایی مناطق مشکوک به سرطان نیز کمک کند. فناوری های جدید، امکان هدف قرار دادن این نواحی را از طریق بیوپسی فیوژن سونوگرافی MRI فراهم می کنند.

درمان بیماری‌های پروستات

درمان بیماری‌های پروستات بستگی به نوع بیماری و شدت آن دارد. در بعضی موارد، درمان ممکن است شامل تغییرات در شیوه زندگی و داروهای تجویز شده باشد، در حالی که در موارد دیگر، ممکن است نیاز به مداخله جراحی داشته باشید. در ادامه به برخی از روش‌های درمان بیماری‌های پروستات می‌پردازیم:

  • درمان سرطان پروستات: در صورت تشخیص سرطان پروستات، روش‌های درمانی مختلفی وجود دارد. انتخاب روش مناسب بستگی به مرحله سرطان، سن و عوامل دیگری دارد. برخی از روش‌های درمانی شامل جراحی، رادیوتراپی، هورمون تراپی و درمان هدفمند می‌باشد.

  • درمان التهاب پروستات: در صورت تشخیص التهاب پروستات، معمولاً داروهای ضدباکتریایی تجویز می‌شود. این داروها به منظور کاهش التهاب و درمان علائم مربوطه مصرف می‌شوند. همچنین، استفاده از داروهای ضدالتهابی و تسکین‌دهنده نیز ممکن است موثر باشد.

  • درمان هایپرپلازی پروستات: در صورت شدت بالا یا عدم بهبود با درمان‌های دارویی، ممکن است روش‌های درمان جراحی مورد نیاز باشد. جراحی هایپرپلازی پروستات شامل روش‌های مختلفی است.

در صورت عدم مراجعه به پزشک چه اتفاقی می افتد؟

در صورت داشتن نگرانی درباره سلامتی، باید در اسرع وقت به پزشک عمومی مراجعه شود. برخی از مطب ها، شب ها یا آخر هفته ها نیز باز هستند، بنابراین می توان در زمان مناسب به پزشک عمومی یا پرستار مراجعه کرد. همچنین می‌توان به صورت تلفنی نیز وقت ملاقات را تعیین کرد. در برخی مراکز درمانی نیز، امکان مراجعه بدون وقت قبلی نیز وجود دارد. می توانید از وب‌سایت‌های ذکر ‌شده، مراکز درمانی موجود در منطقه خود را پیدا کنید.

در صورت داشتن نگرانی برای مراجعه به پزشک عمومی چه اقداماتی می توان انجام داد؟

داشتن احساس نگرانی یا خجالت برای انجام آزمایش ها و معاینات، بسیار طبیعی است. اما این احساسات نباید مانع از مراجعه به پزشک شوند. باید به یاد داشته باشید که نتیجه این آزمایش ها، به پزشک کمک می کنند تا بیماری فرد را تشخیص دهد و مناسب ترین روش درمانی را برای او تجویز کند. بیماران می توانند در زمان تعیین نوبت، درخواست ملاقات با پزشک مرد یا پزشک زن را بیان کنند. همچنین، امکان داشتن یک نفر همراه نیز وجود خواهد داشت.

سخن آخر

پروستات غده‌ای عضلانی کوچک در آناتومی دستگاه تولید مثل آقایان است. این غده، مایع مهمی تولید می کند که به انتقال اسپرم کمک می کند و آنها را ایمن نگه می دارد.

عملکرد طبیعی پروستات برای ادامه زندگی فرد حیاتی نیست، اما برای تولید مثل ضروری است.

اگر فردی مشکوک به داشتن هرگونه مشکل در پروستات خود باشد، می تواند برای تشخیص دقیق و توصیه های درمانی به پزشک مراجعه کند.

چکاپ آنلاین سرطان پروستات

چکاپ آنلاین سرطان پروستات

از هر 8 مرد یک نفر به سرطان پروستات مبتلا می شود. این بیماری در افرادی که سابقه فردی و خانوادگی ابتلا به برخی بیماری ها را دارند، بیشتر مشاهده می شود. با پاسخ دهی به سوال های مطرح شده در بخش چکاپ سرطان پروستات، می توانید در سه دقیقه متوجه شوید که آیا لزومی دارد آزمایش PSA انجام دهید و یا اگر این آزمایش را قبلا انجام داده اید نتیجه ی آن چگونه تفسیر می شود.

چکاپ آنلاین سرطان پروستات، یکی از ابزارهای مرجع تخصصی سرطان پروستات ایران است که به شما کمک می کند تا بفهمید آیا شما در معرض خطر سرطان پروستات هستید یا خیر. با توجه به اینکه تشخیص زودرس سرطان پروستات بسیار مهم است، استفاده از این ابزار می تواند به شما کمک کند تا به موقع اقدامات لازم را انجام دهید.