لوگو مرجع تخصصی سرطان پروستات ایران

آیا بعد از برداشتن پروستات رابطه جنسی لذت بخش خواهد بود؟

یکی از سوالاتی که بسیاری از مردان مطرح می‌کنند این است که آیا بعد از برداشتن پروستات رابطه جنسی لذت بخش خواهد بود؟ در این مقاله به بررسی این سؤال می‌پردازیم.

آیا بعد از برداشتن پروستات رابطه جنسی لذت بخش خواهد بود؟

برداشتن پروستات (عمل پروستاتکتومی) یک جراحی رایج برای درمان سرطان پروستات است. اما نگرانی بسیاری از مردان بعد از این عمل، تاثیر آن بر کیفیت زندگی جنسی شان است. این مقاله به این سوال مهم پاسخ می دهد که آیا بعد از برداشتن پروستات، برقراری رابطه جنسی لذت بخش همچنان امکان پذیر است یا خیر.

بله! ظرفیت لذت، ارگاسم و صمیمیت بین زوجین، پس از برداشتن پروستات از بین نخواهد رفت.

پاسخ کوتاه چیست؟

لذت، ارگاسم، نعوظ و انزال به طور کامل وابسته به یکدیگر نیستند و تجربه یک یا چند مورد بدون بقیه نیز امکان پذیر است.

عملکرد اصلی پروستات، تولید مایع منی، مایعی که اسپرم را از طریق مجرای ادرار و خارج از بدن منتقل می کند، می باشد. درصورت برداشته شدن پروستات، دیگر مایعی برای انزال وجود ندارد. با این حال، پس از انجام این عمل نیز، می توان ارگاسم و لذت را تجربه کرد.

"بیشتر افراد پس از برداشتن پروستات همچنان می توانند از ارگاسم آلت تناسلی لذت ببرند."

می توان از ارگاسم نوک پستان و دیگر انواع اقدامات اروژنی نیز پس از انجام این عمل استفاده کرد.

 برداشتن پروستات چه تاثیری بر توانایی فرد در ایجاد یا حفظ نعوظ دارد؟

میزان اختلال نعوظ پس از برداشتن پروستات، متفاوت است. مطالعات بالینی این مقدار را از ۲۵٪ تا ۸۵٪  تخمین زده اند.

سن و وضعیت کلی سلامت بیمار نیز می تواند احتمال ابتلا به اختلال نعوظ (ED) را افزایش دهد. سطح مهارت و تکنیک جراح نیز می تواند موثر باشد.

توانایی فرد در ایجاد و حفظ نعوظ ممکن تا که سال‌ها پس از جراحی بهبود یابد.

اقداماتی برای بهبود یا تقویت نعوظ وجود دارد که شامل موارد زیر هستند:

  • پمپ‌ها و حلقه‌های آلت تناسلی: پمپ‌های خلاء می‌توانند جریان خون را در  ناحیه تناسلی، تقویت کنند. پس از برداشتن دستگاه، حلقه مخصوص به آرامی در اطراف قاعده آلت تناسلی قرار می گیرد تا به نگه داشتن خون کمک کند.
  • داروهای خوراکی: مصرف سیلدنافیل (ویاگرا)، واردنافیل (لویترا) و تادالافیل (سیالیس) همگی جریان خون را در آلت تناسلی افزایش می دهند.
  • تزریق به آلت تناسلی: برخی داروها را می توان به طور مستقیم به آلت تناسلی تزریق کرد.
  • ایمپلنت آلت تناسلی: میله ای بادی یا قابل انعطاف را می توان در حین جراحی در آلت تناسلی قرار داد.

مراجعه به درمانگر متخصص در زمینه عارضه های کف لگن را نیز توصیه می کنیم. تمرینات کگل به بیماران در بهبود عملکرد جنسی پس از برداشتن پروستات کمک می کند. هر چه بیماران زودتر شروع به انجام این نوع تمرین‌ها کنند معمولاً عملکرد آنها نیز سریع‌تر بهبود می یابد.

درک نقش پروستات در رابطه جنسی

برای درک بهتر تاثیر برداشتن پروستات بر رابطه جنسی، ابتدا باید با نقش پروستات در این فرآیند آشنا شویم. پروستات غده ای کوچک و گردویی شکل است که در زیر مثانه مردان قرار دارد. مایع تولید شده توسط پروستات بخشی از مایع منی را تشکیل می دهد. این مایع به روان شدن اسپرم، تغذیه آن ها و افزایش تحرکشان کمک می کند تا بتوانند مسیر خود را به سمت تخمک طی کنند.

علاوه بر این، پروستات در نعوظ آلت تناسلی نیز نقش دارد. اعصاب و عروق خونی مهمی از پروستات عبور می کنند که در ایجاد و حفظ نعوظ تاثیرگذار هستند.

برداشتن پروستات چگونه بر ارگاسم تأثیر می گذارد؟

برخی روان‌شناسان می گویند: "پروستات به شدت در ایجاد مایع انزال نقش دارد. به همین علت، ارگاسم انزالی معمولاً پس از برداشتن پروستات، امکان پذیر نیست." تجربه حسی پیرامون ارگاسم نیز تغییر خواهد کرد بنابراین ممکن است کمی طول بکشد تا به احساس ارگاسم بدون انزال یا ارگاسم خشک عادت کنید.

عوارض احتمالی برداشتن پروستات بر رابطه جنسی

جراحی برداشتن پروستات می تواند بر جنبه های مختلف رابطه جنسی مردان تاثیر بگذارد، از جمله:

  • اختلال نعوظ (Erectile Dysfunction): آسیب به اعصاب و عروق خونی در حین جراحی می تواند منجر به اختلال نعوظ شود. این بدان معناست که مرد ممکن است در ایجاد یا حفظ نعوظ مشکل داشته باشد.
  • کاهش میل جنسی (Libido): تغییرات هورمونی ناشی از برداشتن پروستات، به ویژه کاهش سطح تستوسترون، می تواند منجر به کاهش میل جنسی در برخی از مردان شود.
  • کاهش انزال (Ejaculation): برداشتن پروستات یا برداشتن کیسه های منی (vesicles seminales) که در کنار پروستات قرار دارند، می تواند منجر به ناتوانی در انزال یا انزال به عقب (Retrograde ejaculation) شود.
  • خشکی مهبل (Vaginal Dryness): کاهش سطح تستوسترون بعد از جراحی می تواند منجر به خشکی مهبل در همسر فرد شود که بر کیفیت رابطه جنسی تاثیر می گذارد.

راهکارهای بهبود رابطه جنسی بعد از برداشتن پروستات

با وجود عوارض احتمالی ذکر شده، خبر خوب این است که راهکارهای متعددی برای بهبود رابطه جنسی بعد از برداشتن پروستات وجود دارد. این راهکارها عبارتند از:

  • درمان های دارویی: داروهای مختلفی برای درمان اختلال نعوظ در دسترس هستند. پزشک متخصص با توجه به شرایط فرد، داروی مناسب را تجویز خواهد کرد.
  • درمان های هورمونی: در صورت کاهش سطح تستوسترون، تجویز داروهای هورمونی جایگزین می تواند به بهبود میل جنسی و عملکرد نعوظ کمک کند.
  • توانبخشی لگن (Pelvic Floor Rehabilitation): تمرینات کف لگن می توانند به تقویت عضلات این ناحیه کمک کنند که در بهبود جریان خون و عملکرد نعوظ تاثیرگذار است.
  • استفاده از وسایل کمک کننده نعوظ: در برخی موارد، استفاده از وسایلی مانند حلقه های آلت تناسلی یا پمپ های وکیوم می تواند به ایجاد و حفظ نعوظ کمک کند.
  • برقراری ارتباط با همسر: صحبت کردن صریح و صادقانه با همسر در مورد نگرانی ها و انتظارات بعد از جراحی، برای داشتن رابطه جنسی صمیمانه و رضایت بخش ضروری است.

برای بهبود یا بازیابی ظرفیت لذت چه کاری می توان انجام داد؟

برای شروع ابتدا به طور مجدد درباره مفهوم رابطه جنسی فکر کنید - و از همسر خود نیز بخواهید که همین کار را انجام دهد.

در پایان روز، حس خوب رابطه جنسی و احساس لذت ارگاسم بر اساس تعریفی که از «رابطه جنسی» دارید و انتظار دارید که از آن به دست آورید، متفاوت است. نه ارگاسم و نه لذت همواره نیازی به انزال ندارند.

چنانچه انتظار داشته باشید که ارگاسم با رهاسازی منی خیس و حجیم همراه باشد، ارگاسم گفته شده را با انتظارات خود از بین خواهید برد. به عبارت دیگر، اولین قدم این است که بپذیرید دیگر ارگاسم انزالی را تجربه نخواهید کرد.

پروستات و انزال تنها نقش کوچکی در رابطه جنسی دارند بنابراین در غیاب پروستات یا توانایی انزال همچنان می توان رابطه جنسی کاملاً لذت بخشی را تجربه کرد.

طرز فکر مبتدی را بپذیرید

فعالیت جنسی پس از عمل جراحی پروستاتکتومی مانند یادگیری رابطه جنسی برای اولین بار است. بیمار باید بدن جدید خود، ابزارها، احساسات و موقعیت هایی را که برای او خوب است را مجدداً کشف کند.

هنگامی که به خود اجازه می‌دهید علاقه‌ مندی های جدیدی پیدا کنید در واقع به شریک زندگی‌تان نیز اجازه خواهید داد که همین کار را انجام دهد و درنتیجه زندگی جنسی تان نیز به سمت بهتر شدن هدایت شده و کاملا متحول خواهد شد.

نواحی مختلف بدن خود را آزمایش کنید

اکنون زمان بسیار خوبی برای استفاده از قسمت هایی از بدنتان است که قبلا هرگز به آنها، فکر نکرده بودید. به عنوان مثال، زیر بغل، گردن، گوش ها و ران ها اغلب نادیده گرفته می شوند.

احساس شرم را از بین ببرید

ممکن است پس از برداشتن پروستات، بیمار با دچار احساس شرم و خجالت مواجه شود.

بسیاری از افراد گزارش می‌دهند که به دلیل اختلال نعوظ و ارگاسم پس از جراحی احساس خجالت و شرمساری می‌کنند. باید بدانید که این شرم می تواند نتایج منفی برای زندگی جنسی، کیفیت کلی زندگی و همچنین احساسات فرد داشته باشد.

یادگیری روش‌های جدید برای داشتن رابطه جنسی می‌تواند به از بین رفتن بخشی از این شرم و بهبود عزت نفس، خودکارآمدی و لذت کمک کند اما همچنان ممکن است لازم باشد از درمانگر جنسی، کمک بگیرید.

چگونه این موضوع را با شریک زندگی خود، مطرح کنید؟

درست مانند هر تغییر فیزیکی دیگری که می‌تواند بر زندگی جنسی افراد تأثیر بگذارد، ارتباط با شریک زندگی‌ پس از جراحی برداشتن پروستات نیز، اهمیت زیادی دارد و می تواند تاثیرگذار باشد.

نحوه بیان دقیق این موضوع به ماهیت رابطه افراد بستگی دارد. با این حال، برخی از گزینه های پیشنهادی شامل موارد زیر هستند:

  • من تحقیقات آنلاینی در مورد ارتباط بین جراحی برداشتن پروستات و عملکرد جنسی انجام داده‌ام و می‌خواهم برخی از چیزهایی را که پیدا کرده‌ام به اشتراک بگذارم. آیا می‌توانیم با هم در مورد آن صحبت کنیم؟»
  • "آیا برای سه شنبه ساعت ۲ بعدازظهر،‌ وقت دارید تا همراه با من به قرار ملاقات با متخصص اورولوژی بیایید؟ من می خواهم از پزشک سوالاتی درمورد تاثیر این جراحی بر توانایی من برای داشتن رابطه جنسی، بپرسم و دوست دارم شما نیز آنجا باشید.
  • می‌دانم که انجام این جراحی ضروری است، اما واقعاً نگرانم که پس از جراحی نتوانم انزال و نعوظ داشته باشم و احساس دلخواه را در شما ایجاد کنم. آیا می‌توانیم با همفکری با یکدیگر، به دنبال راه حلی برای این مشکل باشیم؟

اهمیت مشاوره با پزشک متخصص

اگر بعد از برداشتن پروستات با مشکلاتی در رابطه جنسی مواجه هستید، به هیچ وجه تردید نکنید و با پزشک متخصص خود صحبت کنید. پزشک با بررسی شرایط شما و انجام معاینات لازم، بهترین راهکارهای درمانی را برای بهبود وضعیتتان و داشتن رابطه جنسی لذت بخش بعد از جراحی به شما پیشنهاد خواهد داد.

نتیجه گیری

انواع ارگاسم هایی که ممکن است بتوانید داشته باشید و احساسات، بوها و بافت هایی که معمولاً با ارگاسم مرتبط است - ممکن است پس از جراحی برداشتن پروستات تغییر کند. با این حال، راه‌های بسیاری (بسیاری!) برای ادامه دادن و دریافت لذت بعد از جراحی و همچنین گزینه‌های درمانی بی‌شماری برای هر گونه شرایط جنسی یا نعوظی که ممکن است رخ دهد، وجود دارد.

برداشتن پروستات به معنای پایان یافتن زندگی جنسی لذت بخش نیست. با آگاهی از عوارض احتمالی این جراحی، استفاده از راهکارهای درمانی مناسب و برقراری ارتباط موثر با پزشک و همسر، می توان بر این چالش ها غلبه کرد و همچنان از زندگی زناشویی رضایت بخش و صمیمانه ای برخوردار بود.

پرسش های متداول

آیا پس از برداشتن پروستات همچنان می توان انزال داشت؟

خیر، پس از برداشتن پروستات، فرد توانایی انزال نخواهد داشت.

چه مدت پس از برداشتن پروستات می توان خودارضایی یا رابطه جنسی دخولی داشت؟

توصیه کلی ۳ تا ۴ هفته است اما پزشک می تواند اطلاعات دقیق تری درباره مدت زمانی که باید برای داشتن رابطه جنسی، صبر کرد در اختیار بیمار قرار دهد.

آیا اختلال نعوظ پس از برداشتن پروستات شایع است؟

بله، ED پس از برداشتن پروستات شایع است. بازگشت عملکرد نعوظ ممکن است تا ۲ سال بعد از جراحی طول بکشد. قدامات مختلفی وجود دارند که افراد مبتلا به اختلال نعوظ می‌توانند برای بهبود قدرت نعوظ، لذت و شدت ارگاسم انجام دهند. برای کسب اطلاعات بیشتر با یک متخصص اورولوژی و یک درمانگر جنسی، مشورت نمایید.

آیا بعد از برداشتن پروستات توانایی باروری از بین می رود؟

اگر نتوانید انزال کنید، اسپرم نمی تواند از بدن فرد خارج شود و چنانچه اسپرم نتواند از بدن خارج شود، وارد بدن شخص دیگری نیز نخواهد شد. لازم به ذکر است که برداشتن پروستات به معنی انجام وازکتومی نیست بنابراین باید قبل از جراحی با پزشک خود در مورد استفاده از هرگونه روش های پیشگیری از بارداری یا تنظیم خانواده، مشورت کنید.

آیا احتمال ابتلا به دیگر اختلالات مرتبط با پروستات، پس از برداشتن پروستات نیز وجود دارد؟

این موضوع، به نوع برداشتن پروستات بستگی دارد که به طور کامل برداشته شده یا جزئی. چنانچه پروستات به طور کامل برداشته شده باشد، امکان ابتلا به دیگر بیماری های پروستات، وجود ندارد.

چکاپ آنلاین سرطان پروستات

چکاپ آنلاین سرطان پروستات

از هر 8 مرد یک نفر به سرطان پروستات مبتلا می شود. این بیماری در افرادی که سابقه فردی و خانوادگی ابتلا به برخی بیماری ها را دارند، بیشتر مشاهده می شود. با پاسخ دهی به سوال های مطرح شده در بخش چکاپ سرطان پروستات، می توانید در سه دقیقه متوجه شوید که آیا لزومی دارد آزمایش PSA انجام دهید و یا اگر این آزمایش را قبلا انجام داده اید نتیجه ی آن چگونه تفسیر می شود.

چکاپ آنلاین سرطان پروستات، یکی از ابزارهای مرجع تخصصی سرطان پروستات ایران است که به شما کمک می کند تا بفهمید آیا شما در معرض خطر سرطان پروستات هستید یا خیر. با توجه به اینکه تشخیص زودرس سرطان پروستات بسیار مهم است، استفاده از این ابزار می تواند به شما کمک کند تا به موقع اقدامات لازم را انجام دهید.