چگونه باید از نظر ذهنی برای درمان سرطان آماده شد؟
در اینجا، به بررسی اهمیت آمادگی ذهنی برای درمان سرطان پرداخته و راههایی برای افزایش آمادگی ذهنی شما را برای مقابله با این بیماری و درمان آن معرفی خواهیم کرد.
با انجام مراقبت از سلامت روان می توان به کسب آمادگی برای درمان سرطان کمک کرد. تمرکز بر سلامت روان بخشی از پیش توانبخشی است. این بخش، نوعی برنامه مشاوره و پشتیبانی است که می تواند به فرد در ایجاد آمادگی برای درمان کمک کند. بخش های دیگر، شامل داشتن رژیم غذایی متنوع و داشتن فعالیت بدنی است.
تمرکز بر این موضوع پیش از شروع درمان، می تواند در زمینه های زیر بسیار موثر باشد:
- کمک به داشتن کنترل بیشتر بر سلامت خود
- بهتر کنار آمدن با آن در طول درمان
- بهبودی بهتر
همچنین با قرار دادن آن به عنوان بخشی از زندگی با سرطان، می توان به بهبود کیفیت زندگی در دراز مدت کمک کرد.
اگرچه ممکن است هنگام تشخیص سرطان، فرد با مشکلات زیادی مواجه شود؛ اما با این حال تمرکز بر این تغییرات در سبک زندگی می تواند پروسه ای طاقت فرسا به نظر برسد. فرد معمولاً نیازها و توانایی های متفاوتی خواهد داشت، پس اقدامات لازم را انجام دهید و سعی کنید با خودتان مهربان تر باشید.
در صورت نیاز به مشاوره، از تیم خدمات درمانی خود در این باره بپرسید؛ زیرا هدف آنها کمک به بیمار است.
استفاده از چه خدماتی می تواند به سلامت روان کمک کند؟
خدماتی که ممکن است برای حفظ سلامت روان در زمان تشخیص مورد نیاز باشند، به موارد زیر بستگی دارند:
- شرایط بیمار
- نیازهای بیمار
تشخیص سرطان و انتظار برای شروع درمان می تواند برای بیمار و اطرافیان او بسیار ناراحت کننده و مضطرب کننده باشد. طبیعی است که در این زمان، فرد احساس عدم اطمینان و نگرانی در مورد موارد زیر را تجربه کند:
- پیش آگهی و بقا
- تغییرات فیزیکی دائمی
- احساس ناراحتی یا درد
اضطراب یا افسردگی
اضطراب یا افسردگی اغلب پس از تشخیص ایجاد می شوند. همچنین ممکن است پس از پایان درمان، زمانی که فرد دوباره فعالیت های روزانه خود را از سر می گیرد، شروع شوند. در این موقعیت ممکن است فرد، بیش از حد احساس نگرانی یا وحشت کند، که این موارد از علائم اضطراب هستند.
همچنین ممکن است بیمار، احساس بدی داشته باشد و یا تحمل خود را نیز نداشته باشد. همچنین ممکن است فرد، گوشه گیری را انتخاب کند؛ که همه این موارد، از علائم افسردگی هستند.
کنار آمدن با عدم قطعیت یا بلاتکلیفی
در این شرایط، آماده کردن خود برای کنار آمدن با احساس عدم قطعیت یا بلاتکلیفی که ممکن است با تشخیص سرطان همراه باشد نیز مهم است. بیمار و تیم پزشکی ممکن است از جزئیات کامل تشخیص و نحوه پاسخگویی به درمان اطلاعی نداشته باشند.
برخی از افراد با تمرکز بر مصرف " هر روز در یک زمان معین" با این احساس عدم اطمینان و از دست دادن کنترل کنار می آیند. یافتن تعادل بین آمادگی و پذیرش آنچه که خارج از کنترل است نیز می تواند موثر باشد.
پشتیبانی
در زمان تشخیص بیماری، خدمات پشتیبانی بسیاری در اختیار بیمار هستند. بیمار می تواند از موارد زیر برای پشتیبانی استفاده کند:
- مراکز اطلاعات و پشتیبانی در بیمارستان ها (مک میلان یا مگی)
- جوامع آنلاین سازمان یافته توسط افرادی که سابقه درمان سرطان داشته اند
- انجمن های آنلاین یا گفت و گوهای تحت نظارت سازمان های خیریه سرطان
- پشتیبانی پرستار متخصص، کاردرمانگر یا سایر اعضای تیم پزشکی در بیمارستان یا پزشک عمومی بیمار
- گروه های حمایت از یک نوع یا انواع سرطان ها
- انواع برنامه ها مانند برنامه های سلامت روان NHS
- روانشناسان یا مشاوران
- خطوط تلفنی خیریه های سرطان
- درمان های مکمل مانند ماساژ، طب فشاری، رفلکسولوژی، رایحه درمانی، یوگا، هنر درمانی
مراقبت از سلامت روانی چگونه می تواند به بیمار کمک کند؟
به یاد داشته باشید که بخش بزرگی از آنچه در این مدت احساس می شود، پاسخ طبیعی بدن به تجربهای بسیار استرسزا در زندگی است. همچنین این احساس، راهی برای کنار آمدن با این مسئله است. آماده شدن برای درمان و تمرکز بر سلامت روانی قبل از شروع درمان باعث ایجاد موارد زیر میشود:
- ایجاد احساس آمادگی
- پیشگیری از تشدید احساس اضطراب یا افسردگی
برخی تحقیقات نشان می دهند که ورزش و فعالیت بدنی بیشتر می تواند به بهبود علائم سلامت روان کمک کند. این فعالیت ها به بهود عارض هایی از جمله اضطراب و افسردگی کمک می کنند. بنابراین، برای بهبود سلامت جسمی و روانی، باید سطح فعالیت بدنی افزایش یابد.
مشکلات سلامت روانی رایج
افرادی که با مشکلات سلامت روانی مواجه هستند، اغلب در مواجهه با استرس بیشتر، کنار آمدن با آن نیز برایشان دشوارتر است. بنابراین، تشخیص سرطان و انتظار برای شروع درمان میتواند باعث تشدید این عوارض روانی شود. دریافت حمایت و پشتیبانی در صورت ابتلا به مشکلات سلامت روان در طول ابتلا به سرطان می تواند باعث ایجاد موارد زیر شود:
- افزایش احتمال غلبه بر برخی سرطانها
- کمک به بهبودی پس از درمان
- بهبود کیفیت زندگی
در صورت داشتن سابقه ابتلا به بیماری های روانی، تیم درمانی خود را مطلع سازید. همچنین به تیم درمانی مرتبط با عارضه روانی خود نیز درباره ابتلا به سرطان خود بگویید. همچنین، این موارد را با کادر درمانی حاضر در بیمارستان نیز در میان بگذارید.
پایان درمان
بسیاری از افراد مبتلا به سرطان نیز پس از پایان درمان خود احساس گمراهی و نگرانی میکنند. این موضوع می تواند به این دلیل باشد که این افراد نیاز به مراجعه بیشتری به پزشک دارند. بنابراین، در صورت بروز مشکل در کنار آمدن با این موضوع، بهتر است در این شرایط حمایت بیشتری دریافت کنید.
برای برخی افراد، مبارزه با بیماری های مرتبط با سلامت روان، سخت ترین بخش ابتلا به سرطان است و می تواند در دراز مدت آنها را تحت تأثیر قرار دهد.
در صورتی که نمی توانید به خوبی از پس آن بر بیایید و نیاز به حمایت بیشتری دارید، با پزشک عمومی یا تیم خدمات درمانی خود صحبت کنید.
چه اقداماتی میتوان انجام داد؟
بررسی و استفاده از منابع موجود
- از خدمات پشتیبانی و اطلاعات بیمارستان خود آگاهی یابید. مراکز درمانی معمولا مکان های مناسبی برای شروع هستند. آنها میتوانند در مورد منابع محلی و ملی به بیمار اطلاعات لازم را بدهند. بسیاری از آنها همچنین می توانند حمایت عاطفی غیررسمی نیز به بیماران ارائه دهند. درصورتی که این امکانات در بیمارستان مورد نظر وجود ندارند، می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر، با پرستار متخصص یا پزشک عمومی خود صحبت کنید.
- برای سرطان خود به یک گروه پشتیبانی مراجعه کنید. بسیاری از مردم معتقدند که حمایت همسالان در مواجهه با سرطان می تواند بسیار کمک کننده باشد.
در مورد نحوه کنار آمدن با مسائل مختلف در موقعیتهای دشوار قبلی فکر کنید و از همان استراتژی ها استفاده کنید
- از روشهای قبلی برای مقابله استفاده کنید. این روش ها میتوانند شامل نقاشی، رقص، باغبانی یا بافندگی باشند که میتوانند به حواسپرتی کمک کنند و در بیان احساسات دشوار کمک کننده باشند.
- از انجام فعالیت هایی که بیماری های مرتبط با سلامت روان را تشدید میکنند، خودداری کنید. به عنوان مثال، مانند نوشیدن بیش از حد الکل یا نوشیدنی های دارای کافئین یا بیدار ماندن تا دیر وقت و کار کردن بیش از حد.
برای بدست آوردن حمایت و پشتیبانی تلاش کنید
- با کسی که به او اعتماد دارید، مانند یک دوست یا خویشاوند صحبت کنید. بسیاری از افراد معمولاً به این نتیجه می رسند که صحبت کردن در مورد احساسات دشوار باعث ایجاد احساس بهتری در آنها می شود.
- اگر نمی توانید به خوبی با این اتفاقات کنار بیایید، بهتر است با پزشک عمومی یا پرستار متخصص خود در این باره صحبت کنید. آنها میتوانند بیمار را به یک مشاور یا روانشناس معرفی کنند تا روشهایی برای مقابله با استرس به بیمار آموزش دهند. این روش ها شامل کمک به تنفس، آرامش عضلانی، مدیتیشن، تصویرسازی هدایت شده یا تخیل فعال، حل مسئله و راه های مقابله، هیپنوتیزم یا ذهن آگاهی می باشند.
با خود مهربان باشید
- در مورد آنچه احساس می کنید، فکر کنید و تجربیات خود را یادداشت کنید. روی چیزهایی که می توانید کنترل کنید و آنها را تغییر دهید تمرکز کنید.
- از برنامه های سلامت روان NHS برای کمک به بهبود اضطراب، افسردگی یا مشکلات خواب استفاده کنید. استفاده از اپلیکیشن ها نیز می توانند راهی برای کمک خود در لحظات دشوار باشند.
ورزش را مانند داروی خود در نظر بگیرید
- برای کسب نتایج بهتر، به طور روزانه و منظم فعالیت بدنی و ورزش داشته باشید.
- زمانهایی در هفته که برای ورزش کردن مناسب تر هستند را در نظر بگیرید و به طور منظم در زمان های تعیین شده ورزش کنید.
چکاپ آنلاین سرطان پروستات
از هر 8 مرد یک نفر به سرطان پروستات مبتلا می شود. این بیماری در افرادی که سابقه فردی و خانوادگی ابتلا به برخی بیماری ها را دارند، بیشتر مشاهده می شود. با پاسخ دهی به سوال های مطرح شده در بخش چکاپ سرطان پروستات، می توانید در سه دقیقه متوجه شوید که آیا لزومی دارد آزمایش PSA انجام دهید و یا اگر این آزمایش را قبلا انجام داده اید نتیجه ی آن چگونه تفسیر می شود.
چکاپ آنلاین سرطان پروستات، یکی از ابزارهای مرجع تخصصی سرطان پروستات ایران است که به شما کمک می کند تا بفهمید آیا شما در معرض خطر سرطان پروستات هستید یا خیر. با توجه به اینکه تشخیص زودرس سرطان پروستات بسیار مهم است، استفاده از این ابزار می تواند به شما کمک کند تا به موقع اقدامات لازم را انجام دهید.