قرص زایتیگا در سرطان پروستات (داروی خوراکی) + عوارض
قرص زایتیگا که با نام عمومی ابیراترون نیز شناخته میشود، یک داروی تجویزی است که برای تغییر سطوح برخی از هورمون ها در بدن مورد استفاده قرار میگیرد.
- زایتیگا چیست و چگونه عمل می کند؟
- ابیراترون برای چه کسانی تجویز می شود؟
- زایتیگا (ابیراترون) چقدر در درمان سرطان پروستات موثر است؟
- قبل از مصرف این دارو
- ابیراترون یا انزالوتامید؟
- درمان شامل چه مواردی است؟
- چگونه باید آبیراترون (زایتیگا) مصرف کنم؟
- عوارض جانبی ابیراترون
- هشدارها
- تداخلات دارویی ابیراترون
- اطلاعات بیشتر
پیشرفت های چشمگیر در علم پزشکی، دارو های قدرتمندی را برای مبارزه با سرطان پروستات در اختیار متخصصان قرار داده است. داروی زایتیگا (ابیراترون) یکی از این دارو هاست، اما آیا این دارو عوارضی هم به همراه دارد؟ در این مقاله قصد داریم با اثربخشی و عوارض جانبی داروی ابیراترون آشنا شویم و ببینیم این دارو چگونه به یاری بیماران مبتلا به سرطان پروستات می شتابد.
زایتیگا چیست و چگونه عمل می کند؟
زایتیگا (ابیراترون)، دارویی است که به صورت قرص مصرف می شود. این دارو نوعی مهارکننده آنزیم CYP17A1 است. شاید این اصطلاح کمی پیچیده به نظر برسد، اما نگران نباشید! در ادامه، به زبان ساده تر با نحوه عملکرد ابیراترون آشنا می شویم.
نام های تجاری: یونسا، زیتیگا
شکل دارویی: قرص خوراکی (125 میلی گرم؛ 250 میلی گرم؛ 500 میلی گرم)
دسته دارویی: ضد نئوپلاستی
داروی ابیراترون نوعی داروی هورمون درمانی سرطان پروستات است که در مبتلایان به سرطان پیشرفته پروستات (سرطانی که به سایر نقاط بدن گسترش یافته است)، استفاده می شود.
زایتیگا (ابیراترون) با کاهش تولید آندروژن در بدن عمل می کند. آندروژن ها هورمون های جنسی ای هستند که می توانند باعث رشد و تکثیر سلول های سرطانی پروستات شوند.
ابیراترون همراه با داروهای استروئیدی (پردنیزون یا متیل پردنیزولون) برای درمان سرطان پروستات که به سایر قسمت های بدن گسترش یافته است استفاده می شود. ابیراترون در مردانی که سرطان پروستات آنها با جراحی یا سایر داروهای هورمون درمانی قابل درمان نیست، استفاده می شود.
تاثیر یا خطرساز بودن قرص ابیراترون استات در زنان یا کودکان مشحص نیست.
سلول های سرطانی پروستات برای رشد خود، به هورمونی به نام تستوسترون وابسته هستند. تستوسترون مانند کلیدی است که قفل رشد سلول های سرطانی را باز می کند. ابیراترون با مهار آنزیم CYP17A1، مانع از تولید آندروژن ها (از جمله تستوسترون) در بدن می شود. در نتیجه، سلول های سرطانی از دریافت سوخت لازم برای رشد محروم شده و روند تکثیر آنها کند می شود.
مصرف این دارو، باعث توقف تولید تستوسترون در بدن می شود و این کار را به روشی متفاوت از دیگر انواع هورمون درمانی ها انجام می دهد. در بیشتر افراد، سلول های سرطانی پروستات بدون تستوسترون نمی توانند رشد کنند، حتی اگر سرطان به دیگر قسمت های بدن گسترش یافته باشد.
ابیراترون برای چه کسانی تجویز می شود؟
ابیراترون معمولاً برای بیمارانی تجویز می شود که سرطان آنها به دیگر انواع هورمون درمانی پاسخدهی ندارد. ممکن است آبراترون به عنوان اولین درمان برای سرطان پیشرفته پروستات تجویز شود. در صورت درمان با نوع دیگری از هورمون درمانی به نام انزالوتامید، مصرف آبیراترون احتمالا برای بیمار مناسب نخواهد بود.
ابیراترون برای درمان انواع مختلفی از سرطان پروستات به کار می رود، از جمله:
- سرطان پروستات پیشرفته یا متاستاتیک: زمانی که سرطان به سایر نقاط بدن سرایت کرده باشد.
- در ترکیب با پردنیزون برای درمان بیماران مبتلا به:
- سرطان پروستات با ریسک عود بالا: بعد از عمل جراحی یا رادیوتراپی برای کاهش خطر بازگشت سرطان.
- سرطان پروستات مقاوم به هورمون درمانی: هنگامی که سرطان دیگر به داروهای کاهش دهنده تستوسترون پاسخ نمی دهد.
توجه داشته باشید که تشخیص و تجویز دارو تنها بر عهده پزشک متخصص است. هرگز به صورت خودسرانه از ابیراترون استفاده نکنید.
ابیراترون بعد از هورمون درمانی
ابیراترون درمانی برای سرطان پیشرفته پروستات است. این دارو بیشتر در بیمارانی مورد استفاده قرار می گیرد که سرطان آنها به دیگر انواع هورمون درمانی پاسخ نمی دهد. در برخی موارد نیز از اصطلاح سرطان پروستات مقاوم در برابر هورمون درمانی یا مقاوم به اخته برای این بیماری استفاده می شود.
در صورتی که بیمار شرایط انجام شیمی درمانی را ندارد، ممکن است پزشک معالج، آبیراترون را تجویز کند. همچنین اگر نوعی داروی شیمی درمانی به نام دوستاکسل مصرف شده باشد و تاثیری نداشته باشد، احتمالا آبیراترون تجویز خواهد شد.
ابیراترون به عنوان اولین خط درمانی
شواهد نشان می دهند که برخی از افراد ممکن است در اولین تشخیص سرطان پیشرفته پروستات با مصرف این دارو، بهبودی خود را به دست آورند.
در بعضی کشور ها، در صورت ابتلا به سرطان پروستات موضعی (لوکال) یا پیشرفته که خطر گسترش بالایی دارد، آبیراترون به عنوان اولین خط درمانی مورد استفاده قرار می گیرد.
اگر هنگام تشخیص اولیه، فرد مبتلا به سرطان پروستات موضعی (لوکال)، موضعی پیشرفته یا پیشرفته (متاستاتیک) باشد، پزشک در مورد گزینه های درمانی با او صحبت خواهد کرد.
زایتیگا (ابیراترون) چقدر در درمان سرطان پروستات موثر است؟
مطالعات متعدد نشان داده اند که ابیراترون در کاهش سطح تستوسترون، کند کردن رشد تومور و بهبود علائم بیماری در بیماران مبتلا به سرطان پروستات موثر است. این دارو همچنین می تواند به افزایش طول عمر این بیماران کمک کند.
با این حال، مهم است به خاطر داشته باشید که ابیراترون درمان قطعی سرطان پروستات نیست. این دارو با کنترل بیماری و بهبود علائم، به بیماران کمک می کند تا طول عمر و کیفیت زندگی بهتری داشته باشند.
ابیراترون سرطان پروستات را درمان نمی کند، اما می تواند به کنترل آن کمک کند و مشخص شده است که می تواند باعث افزایش بقا نیز شود. همچنین می تواند به درمان یا به تاخیر انداختن علائمی مانند درد و خستگی نیز کمک کند.
قبل از مصرف این دارو
ابیراترون برای زنان یا کودکان استفاده نمی شود.
برای اطمینان از بی خطر بودن این دارو، اگر تا به حال عارضه ای داشته اید به پزشک خود اطلاع دهید:
- بیماری کبد
- دیابت (به خصوص اگر از پیوگلیتازون یا رپاگلینید استفاده می کنید)
- مشکلات قلبی، فشار خون بالا
- حمله قلبی
- سطوح پایین پتاسیم در خون
- مشکلات غده فوق کلیوی یا غده هیپوفیز
اگر زنی در دوران بارداری در معرض آن قرار گیرد، ابیراترون می تواند به جنین آسیب برساند. زنی که باردار است یا ممکن است باردار شود، نباید در معرض داروی آبراترون قرار بگیرد. محتوی قرص شکسته می تواند از طریق پوست جذب شود.
داروی ابیراترون می تواند به جنین آسیب برساند.
اگر شریک جنسی باردار است یا قادر به باردار شدن است، از روش های قابل اطمینان پیشگیری از بارداری استفاده کنید. به مدت حداقل 3 هفته پس از آخرین دوز مصرف، از روش های قابل اطمینان بارداری استفاده کنید.
ابیراترون یا انزالوتامید؟
ابیراترون و انزالوتامید هر دو نوعی هورمون درمانی هستند که سرطان پیشرفته پروستات را درمان می کنند، اما کمی متفاوت با یکدیگر عمل می کنند.
پزشک در مورد اینکه کدام دارو برای بیمار مناسب تر است با شخص صحبت خواهد کرد. به عنوان مثال، به دلایل زیر، مصرف آبیراترون می تواند گزینه بهتری نسبت به انزالوتامید باشد:
- سرگیجه و عدم تعادل
- افزایش هر گونه تشنج یا خطر تشنج
- خستگی شدید
- بروز اختلالات حافظه یا تمرکز
مصرف انزالوتامید می تواند احتمال ابتلا به این موارد را افزایش دهد.
در صورتی که سرطان به کبد یا ریه ها گسترش یافته باشد یا اگر بیمار شرایط مصرف استروئید را نداشته باشد، مصرف انزالوتامید می تواند گزینه بهتری نسبت به آبیراترون باشد. ابیراترون باید همراه با استروئیدها مصرف شود.
برخی از بیماران ترجیح می دهند آبیراترون مصرف کنند زیرا احتمال کمتری برای ایجاد خستگی نسبت به انزالوتامید وجود دارد. اما برای برخی از بیماران، مصرف انزالوتامید راحت تر است، زیرا برخلاف آبیراترون، نیازی نیست آن را با معده خالی مصرف کنند و نیازی به مصرف استروئیدها نیز ندارند.
در صورت مصرف انزالوتامید، آیا می توان آبیراترون مصرف کرد؟
اگر فرد سابقه درمان با هورمون درمانی با انزالوتامید داشته باشد، ممکن است مصرف آبیراترون گزینه مناسبی نباشد، زیرا تحقیقات نشان می دهند مصرف داروی دیگر در افرادی که قبلا یکی از این داروها را مصرف کرده اند، اثربخشی ندارد.
با این حال، در صورت بروز عوارض جانبی شدید مرتبط با مصرف انزالوتامید، می توان از آبیراترون استفاده کرد.
با پزشک متخصص خود در مورد روش درمانی مناسب خود و زمان مصرف آن صحبت کنید.
سایر بیماری ها و داروها
پزشک معالج را از دیگر عوارض و بیماری های خود مطلع سازید. همچنین لازم است در مورد دیگر داروهای مصرفی خود، از جمله مسکن هایی مانند کدئین و ترامادول، به پزشک اطلاع دهید؛ زیرا آبیراترون ممکن است بر نحوه عملکرد دیگر داروها تأثیر بگذارد. همچنین برخی از داروها می توانند بر عملکرد آبیراترون نیز تأثیر بگذارند. پزشک در مورد اینکه کدام درمان سرطان پروستات برای شخص مناسب تر است، با او صحبت خواهد کرد.
در صورت ابتلا به مشکلات قلبی یا کبدی ، شخص نمی تواند آبیراترون را مصرف کند. در صورت بالا بودن فشار خون یا سطح پایین پتاسیم در خون نیز، ممکن است قبل از شروع مصرف آبیراترون به درمان برای این موارد نیاز باشد.
در صورت ابتلا به دیابت، استروئیدهایی که بیمار باید در کنار آبیراترون مصرف کند ممکن است احتمال افزایش قند خون را بالا ببرد. ممکن است پزشک یا پرستار به بیمار توصیه کنند که سطح قند خون خود را منظم تر از همیشه بررسی کند. در صورت مصرف قرص یا انسولین برای درمان دیابت، ممکن است پزشک مصرف انزالوتامید را به جای آبیراترون تجویز کند.
سایر گزینه های درمانی
اگر مصرف آبراترون برای شخص مناسب نباشد، یا اگر تصمیم به عدم مصرف آن داشته باشد، ممکن است پزشک درمان متفاوتی را تجویز کند.
اگر به تازگی سرطان پروستات پیشرفته در فرد تشخیص داده شده است، دیگر درمان هایی که ممکن است انجام شوند شامل موارد زیر هستند:
- شیمی درمانی همراه با هورمون درمانی
- هورمون درمانی به تنهایی
- آزمایش های بالینی
به برخی از افراد، در کنار درمان اصلی، رادیوتراپی نیز پیشنهاد می شود.
در صورت ابتلا به سرطان پروستات پیشرفته ای که به هورمون درمانی استاندارد پاسخ نمی دهد، دیگر درمان های ممکن می توانند شامل موارد زیر باشند:
- انزالوتامید (اگر زمانی که برای اولین بار این بیماری تشخیص داده شد، آبیراترون مصرف شده باشد، این گزینه حذف می شود.)
- شیمی درمانی (دوستاکسل یا کابازیتاکسل)
- استروئیدها
- رادیوم-223
- اولاپاریب
- در برخی موارد محدود، استروژن.
در مورد گزینه های درمانی خود با پزشک معالج صحبت کنید. پزشک همچنین می تواند در مورد هرگونه آزمایش بالینی که احتمال دارد برای شخص مناسب باشد او را مطلع سازد.
سرطان پیشرفته پروستات می تواند علائمی مانند درد استخوان نیز ایجاد کند. در صورت بروز هرگونه علائم، با پزشک یا پرستار خود صحبت کنید.
درمان شامل چه مواردی است؟
ابیراترون معمولا به صورت دو قرص، یک بار در روز مصرف می شود. قرص ها باید به طور کامل با آب مصرف شوند. از شکست، خرد یا نصف کردن قرض ها خودداری شود.
قرص ها باید با معده خالی، حداقل دو ساعت پس از غذا مصرف شوند. حداقل یک ساعت پس از مصرف قرص ها نباید چیزی بخورید، زیرا غذا می تواند بر نحوه جذب آبیراترون توسط بدن تأثیر بگذارد. می توان قرص ها را یک ساعت قبل از صبحانه مصرف کرد.
همچنین یک استروئید به نام پردنیزولون یا پردنیزون، معمولا به صورت قرص و دو بار در روز همراه با غذا مصرف می شود. این دارو می تواند برخی عوارض جانبی را کاهش دهد.
اگر به تازگی سرطان پروستات پیشرفته در فرد تشخیص داده شده است، معمولاً نوع دیگری از هورمون درمانی نیز در کنار آبیراترون انجام خواهد شد. برای بیشتر افراد، این هورمون درمانی به صورت یک تزریق ماهانه یا هر سه تا شش ماه یکبار خواهد بود.
در صورتی که بیمار، قبلا تحت هورمون درمانی بوده باشد، احتمالاً در کنار هورمون درمانی اصلی خود، مصرف آبیراترون را نیز شروع خواهد کرد، زیرا این درمان می تواند به پایین نگه داشتن میزان تستوسترون در بدن کمک کند و ممکن است عملکرد آبیراترون را نیز بهبود بخشد.
درمان چقدر طول خواهد کشید؟
تا زمانی که اثرگذاری آبیراترون از بین برود یا عوارض جانبی شدیدی ایجاد شود، مصرف این دارو ادامه خواهد یافت. آزمایش خون آنتی ژن اختصاصی پروستات (PSA) برای برسی تاثیر آبیراترون ضروری است.
چگونه باید آبیراترون (زایتیگا) مصرف کنم؟
آبیراترون را دقیقاً طبق دستور پزشک مصرف کنید. تمام دستورالعمل های روی برچسب نسخه خود را دنبال کنید و همه راهنماهای دارو یا برگه های دستورالعمل را بخوانید.
آبیراترون معمولا یک بار در روز مصرف می شود در حالی که استروئید 1 یا 2 بار در روز مصرف می شود. دستورالعمل های دوز پزشک خود را با دقت دنبال کنید.
در صورت تغییر مارک یا شکل دیگری از این دارو، دوز آبیراترون ممکن است تغییر کند.
در صورت ابتلا به عفونت یا استرس ممکن است نیازهای دوز پردنیزون یا متیل پردنیزولون تغییر کند. بدون نظر پزشک، دوز مصرفی خود را تغییر ندهید یا مصرف داروی استروئیدی خود را قطع نکنید.
می توانید این دارو را با غذا یا بدون غذا مصرف کنید.
این دارو را با معده خالی مصرف کنید. حداقل 2 ساعت قبل یا یک ساعت بعد از مصرف دارو چیزی نخورید.
قرص را به طور کامل ببلعید و از خرد کردن، جویدن یا شکستن آن خودداری کنید.
فشار خون باید مرتباً بررسی شود و ممکن است نیاز به آزمایش خون مکرر داشته باشید. اگر دیابت دارید، قند خون باید به دقت بررسی شود، به خصوص اگر پیوگلیتازون یا رپاگلینید مصرف می کنید.
نباید به طور ناگهانی مصرف آبیراترون یا داروهای استروئیدی خود را قطع کنید. دستورالعمل های پزشک خود را در مورد کاهش دوز پردنیزون دنبال کنید.
در دمای اتاق به دور از گرما و رطوبت، نگهداری شود.
اگر یک نوبت مصرف دارو را فراموش کنم چه اتفاقی می افتد؟
دوز فراموش شده را فراموش کنید و دارو را روز بعد مصرف کنید. دو دوز را در یک زمان مصرف نکنید.
اگر بیش از یک دوز آبیراترون را فراموش کردید، برای راهنمایی با پزشک خود تماس بگیرید.
اگر بیش از حد مصرف کنم چه اتفاقی می افتد؟
به مرکز امداد های پزشکی اطلاع دهید.
هنگام مصرف آبیراترون از چه چیزهایی باید اجتناب کرد؟
حداقل 2 ساعت قبل از مصرف و حداقل 1 ساعت بعد از مصرف این دارو غذا نخورید. غذا می تواند میزان جذب دارو را افزایش دهد و عوارض جانبی ایجاد کند.
از مصرف مکمل های گیاهی حاوی گل راعی خودداری کنید.
عوارض جانبی ابیراترون
مانند دیگر درمان ها، مصرف آبیراترون نیز می تواند باعث بروز عوارض جانبی شود که روی هر فرد تأثیر متفاوتی دارد؛ با این حال، احتمال بروز همه عوارض جانبی احتمالی در فرد بسیار کم است. پیش از شروع درمان، پزشک یا پرستار عوارض جانبی احتمالی را توضیح خواهند داد. درک عوارض جانبی احتمالی می تواند به شخص در مقابله با آنها کمک کند.
در صورت وجود علائم واکنش آلرژیک به آبیراترون، مانند: کهیر، تنفس دشوار، تورم صورت، لب ها، زبان یا گلو، فوراً امداد پزشکی دریافت کنید.
در صورت وجود موارد زیر فوراً با پزشک خود تماس بگیرید:
- تورم در مچ پا یا پا، درد در پاها
- ضربان قلب سریع یا نامنظم
- احساس سبکی سر، مثل اینکه ممکن است بیهوش شوید.
- سردرد شدید، تاری دید، تپش در گردن یا گوش
- درد یا سوزش هنگام ادرار کردن
- گلبول های قرمز پایین (کم خونی)، رنگ پریدگی پوست، خستگی، احساس سبکی سر یا تنگی نفس، سردی دست ها و پاها
- سطح پایین پتاسیم خون (گرفتگی عضلات پا، یبوست، ضربان قلب نامنظم، محسوس شدن تپش قلب در قفسه سینه، افزایش تشنگی یا ادرار کردن، بی حسی یا گزگز، ضعف عضلانی یا احساس لنگش)
- مشکلات کبدی - درد معده (سمت راست بالا)، تهوع، استفراغ، ادرار تیره، یرقان (زردی پوست یا چشم).
- سطح پایین قند خون (سردرد، گرسنگی، تعریق، تحریک پذیری، سرگیجه، ضربان قلب سریع، و احساس اضطراب یا لرزش)
عوارض جانبی معمول آبیراترون ممکن است شامل موارد زیر باشد:
- احساس ضعف یا خستگی بسیار
- احساس گرمای زیاد
- قند خون بالا
- افزایش فشار خون
- تورم در مچ پاها یا پاها
- کم خونی، پتاسیم خون پایین
- ادرار دردناک
- تست های غیر طبیعی عملکرد کبد یا سایر آزمایش های خون
- درد یا تورم مفاصل
- سردرد
- تهوع، استفراغ، اسهال
- علائم سرماخوردگی مانند گرفتگی بینی، عطسه، سرفه، گلودرد
موارد مذکور تمام عوارض جانبی را در بر نمی گیرد؛ بنابراین برای مشاوره پزشکی در مورد عوارض جانبی با پزشک خود تماس بگیرید.
در حین مصرف آبیراترون، پزشک فشار خون بیمار را بررسی می کند و به طور منظم آزمایش خون تجویز خواهد کرد تا هرگونه مشکل در قلب، کبد یا سطح پتاسیم بررسی شود.
مصرف استروئید همراه با آبراترون خطر برخی عوارض جانبی مانند فشار خون بالا، داشتن آب بیش از حد در بدن و سطح پایین پتاسیم در خون را کاهش می دهد. اما استروئیدها می توانند عوارض جانبی دیگری نیز ایجاد کنند.
مصرف آبیراترون ممکن است باعث نازک تر و ضعیف تر شدن استخوان ها به مرور زمان شود؛ اما می توان با ایجاد تغییراتی در سبک زندگی، به حفظ استحکام استخوان ها و کاهش خطر نازک شدن شدید استخوان (پوکی استخوان) کمک کرد. در صورت داشتن سابقه ابتلا به پوکی استخوان، پزشک مصرف داروهایی مانند بیس فسفونات ها را برای کمک به کاهش خطر شکستگی استخوان تجویز خواهد کرد.
در صورت بروز عوارض جانبی ناشی از مصرف آبراترون، حتی اگر در اینجا ذکر نشده اند، با پزشک متخصص خود صحبت کنید. پزشک ممکن است درمان های دیگری را برای کمک به کنترل هر گونه عارضه جانبی به شخص تجویز کنند.
هشدارها
قرص ابیراترون نباید توسط زنی که باردار است یا ممکن است باردار شود استفاده شود. این دارو می تواند به جنین آسیب برساند یا باعث سقط جنین شود.
پیشگیری از بارداری
در صورت داشتن فعالیت جنسی و احتمال بارداری، در حین مصرف آبیراترون و تا سه ماه پس از آن، از کاندوم همراه با دیگر روش های پیشگیری از بارداری استفاده شود. در صورت بارداری، در صورت داشتن رابطه جنسی باید از کاندوم استفاده کنید، زیرا آبیراترون می تواند به جنین آسیب برساند.
دیگر اقدامات ضروری
ممکن است حداقل هر دو یا سه ماه یکبار در حین مصرف آبیراترون یک آزمایش خون آنتی ژن اختصاصی پروستات (PSA) تجویز شود تا پاسخ دهی به درمان مورد بررسی قرار گیرد. همچنین آزمایش خون برای بررسی هر گونه مشکل در سطح پتاسیم یا کبد و همچنین فشار خون حداقل یک بار در ماه انجام می شود. از پزشک خود درباره آزمایش های مورد نیاز و زمان انجام آنها بپرسید.
سطح PSA به تنهایی معمولاً برای برسی اینکه آیا درمان مؤثر است یا خیر کافی نیست. پزشک سطح PSA و هر آزمایش و نتایج اسکن دیگر به همراه اطلاعاتی در مورد عوارض درمان استفاده می کند تا میزان اثربخشی درمان را بررسی کند. در مورد هر گونه عارضه جانبی ایجاد شده، به پزشک یا پرستار خود اطلاع دهید، زیرا می توان با انجام اقداماتی، این علائم را کنترل کرد.
کاهش سطح PSA، معمولاً نشان می دهد که درمان موثر است. سرعت کاهش سطح PSA و میزان کاهش آن در افراد مختلف متفاوت است.
در برخی از افراد، سطح PSA کاهش نمی یابد. این به تنهایی به این معنی نیست که ابیراترون اثربخشی ندارد. پزشک همچنین از شخص در مورد علائمی که دارد می پرسد. ممکن است آزمایش هایی مانند سی تی اسکن، ام آر آی یا اسکن استخوان نیز تجویز شود؛ به خصوص اگر سطح PSA در حال افزایش باشد. پزشک ممکن است ادامه مصرف آبیراترون را تجویز کند؛ همچنین اگر درمورد رشد سرطان نگرانی وجود داشته باشد، در مورد دیگر گزینه های درمانی با شخص صحبت خواهد کرد.
برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد این دارو، با پزشک متخصص خود صحبت کنید.
تداخلات دارویی ابیراترون
گاهی اوقات استفاده همزمان از برخی داروها بی خطر نیست. برخی از داروها می توانند بر آزاد شدن سایر دارو ها در خون تأثیر بگذارند و عوارض جانبی را افزایش یا اثربخشی داروها را کاهش دهند.
در مورد تمام داروهای فعلی خود به پزشک خود بگویید. بسیاری از داروها می توانند با آبراترون تداخل داشته باشند، به ویژه:
- سایر داروهای سرطان پروستات، به ویژه رادیوم Ra 223 (ممکن است خطر شکستگی را در حین مصرف آبیراترون افزایش دهد.)
- پیوگلیتازون یا رپاگلینید برای درمان دیابت (ممکن است باعث کاهش شدید قند خون در هنگام مصرف آبیراترون شود.)
این فهرست کامل نیست و بسیاری از داروهای دیگر شامل داروهای با نسخه و بی نسخه، ویتامین ها و محصولات گیاهی ممکن است بر ابیراترون تأثیر بگذارند. همه تداخلات دارویی ممکن در اینجا ذکر نشده است.
اطلاعات بیشتر
به یاد داشته باشید، این دارو و سایر داروها را دور از دسترس کودکان قرار دهید، هرگز داروهای خود را به صورت سر خود به دیگران تجویز نکنید و از آبیراترون فقط برای موارد تجویز شده استفاده کنید.
چکاپ آنلاین سرطان پروستات
از هر 8 مرد یک نفر به سرطان پروستات مبتلا می شود. این بیماری در افرادی که سابقه فردی و خانوادگی ابتلا به برخی بیماری ها را دارند، بیشتر مشاهده می شود. با پاسخ دهی به سوال های مطرح شده در بخش چکاپ سرطان پروستات، می توانید در سه دقیقه متوجه شوید که آیا لزومی دارد آزمایش PSA انجام دهید و یا اگر این آزمایش را قبلا انجام داده اید نتیجه ی آن چگونه تفسیر می شود.
چکاپ آنلاین سرطان پروستات، یکی از ابزارهای مرجع تخصصی سرطان پروستات ایران است که به شما کمک می کند تا بفهمید آیا شما در معرض خطر سرطان پروستات هستید یا خیر. با توجه به اینکه تشخیص زودرس سرطان پروستات بسیار مهم است، استفاده از این ابزار می تواند به شما کمک کند تا به موقع اقدامات لازم را انجام دهید.