باور های غلط در مورد سرطان پروستات | 5 باور رایج ولی اشتباه
برخی باور های غلط در مورد سرطان پروستات وجود دارد که در این مقاله پزشکان به 5 تا از آنها پاسخ می دهند؛ از جمله در مورد اثر بر زندگی جنسی، سن ابتلا و درمان
-
بررسی باور های غلط در مورد سرطان پروستات
- باور رایج 1: جراحی سرطان پروستات به زندگی جنسی خاتمه می دهد و منجر به نشت ادرار می شود.
- باور رایج 2: فقط افراد مسن به سرطان پروستات مبتلا می شوند.
- باور رایج 3: درمان باید به سرعت شروع شود.
- باور رایج 4: نمره بالای PSA، به این معنی است که فرد مبتلا به سرطان پروستات است.
- باور رایج 5: در صورت ابتلا به سرطان پروستات، بهبود نخواهید یافت.
سرطان پروستات، یکی از شایع ترین انواع سرطان در مردان، یک موضوع حساس و مهم است که نیازمند آگاهی جامعه در مورد آن است. اما، اغلب باور های غلط در مورد سرطان پروستات و اطلاعاتی که در این زمینه وجود دارند، ممکن است با واقعیتهای پزشکی همخوانی نداشته باشند. در این مقاله، به بررسی پنج باور رایج ولی غلط در مورد سرطان پروستات پرداخته و تلاش میکنیم اطلاعات دقیق و بهروزی ارائه دهیم.
بررسی باور های غلط در مورد سرطان پروستات
در جامعهی ما، آگاهی از سرطان پروستات امری اساسی است. با این حال، گاهی اوقات باورهای غلط میتوانند تاثیرگذاری بیشتری داشته باشند تا اطلاعات صحیح.
باور رایج 1: جراحی سرطان پروستات به زندگی جنسی خاتمه می دهد و منجر به نشت ادرار می شود.
ممکن است پزشک جراح بتواند اعصابی که به شروع نعوظ کمک می کنند را حفظ کند. این بدان معنا است که می توانید پس از انجام جراحی همچنان فعالیت جنسی داشته باشید، اما گاهی بهبودی از این شرایط مدتی طول می کشد. بهبودی می تواند بین 4 تا 24 ماه و در برخی موارد بیشتر به طول بیانجامد، این عارضه در افراد جوان تر معمولاً زودتر بهبود می یابد.
اگر سؤالی دارید، می توانید از پزشک خود در مورد درمان اختلال نعوظ بپرسید. برخی داروها و وسایل می توانند کمک کننده باشند. پزشک مواردی را که برای شما مناسب می باشند به شما اطلاع خواهد داد.
سایر روش های درمانی سرطان پروستات مانند پرتودرمانی و هورمون درمانی نیز می توانند بر زندگی جنسی تأثیر بگذارند. در مورد گزینه های درمانی با پزشک خود مشورت کنید. گاهی پس از جراحی، نشت ادراری پیش می آید، که معمولاً عارضهای موقتی است. در فاصله یک سال، حدود 95 درصد از افراد، قدرت کنترل ادرار خود را مانند زمان پیش از جراحی به دست می آورند.
باور رایج 2: فقط افراد مسن به سرطان پروستات مبتلا می شوند.
به ندرت پیش می آید که مردان زیر 40 سال نیز به سرطان پروستات مبتلا شوند. در صورت نگرانی، می توانید از پزشک خود در مورد لزوم انجام زودتر از موعد آزمایش های مربوط بپرسید. سن، تنها عامل خطرساز در بروز این سرطان نیست. دیگر عوامل مؤثر در بروز این عارضه عبارتند از:
- سابقه خانوادگی: اگر پدر یا برادر فردی سابقاً به این بیماری مبتلا شده باشند، احتمال ابتلای او، دو یا سه برابر می شوند. هرچه بستگان بیشتری درگیر این بیماری شده باشند، احتمال ابتلا نیز افزایش می یابد.
- نژاد: مردان آفریقایی-آمریکایی بیشتر از دیگران در معرض ابتلا به سرطان پروستات قرار دارند. محققان هنوز علت این موضوع را متوجه نشده اند.
درباره عوامل خطرسازی که با آن ها درگیر هستید با با پزشک صحبت کنید تا از زمان مناسب برای انجام آزمایش ها مطلع شوید.
باور رایج 3: درمان باید به سرعت شروع شود.
ممکن است بیمار و پزشک تصمیم بگیرند که درمان سرطان را شروع نکنند. این تصمیم ممکن است به دلایل زیر اتخاذ شده باشد:
- سرطان در مراحل اولیه قرار دارد و رشد آن بسیار آهسته است.
- بیمار، سالمند بوده یا مبتلا به بیماری های دیگری است. گاهی درمان سرطان پروستات نمی تواند بقای بیمار را افزایش دهد و تنها روند درمان بیماری های دیگر را دشوار می کند.
در مواردی از این دست، احتمالاً پزشک،"نظارت فعال" را توصیه می کند. در این روش، بیمار به طور منظمی معاینه شده و آزمایش های لازم از او گرفته می شود. گاهی اگر وضعیت بیماری تغییر کند، پزشک تصمیم می گیرد که درمان را آغاز کند.
باور رایج 4: نمره بالای PSA، به این معنی است که فرد مبتلا به سرطان پروستات است.
همیشه چنین نیست. التهاب پروستات و موارد بسیار دیگری نیز می تواند این عدد را در آزمایش زیاد کند. نمره PSA به پزشک کمک می کند تا در مورد لزوم انجام آزمایش های دیگر برای بررسی وضعیت، تصمیم گیری کند. همچنین، پزشک به طور مداوم و منظم، نمره PSA بیمار را بررسی می کند. افزایش آن، می تواند نشان دهنده مشکل باشد. اگر پس از درمان سرطان، این نمره کاهش یابد، نتیجه بسیار خوبی است.
باور رایج 5: در صورت ابتلا به سرطان پروستات، بهبود نخواهید یافت.
بسیاری از افراد مبتلا به سرطان پروستات به احتمال زیاد، بقای طولانی مدتی خواهند داشت و یا به دلایل دیگری غیر از این عارضه فوت خواهند کرد.
چکاپ آنلاین سرطان پروستات
از هر 8 مرد یک نفر به سرطان پروستات مبتلا می شود. این بیماری در افرادی که سابقه فردی و خانوادگی ابتلا به برخی بیماری ها را دارند، بیشتر مشاهده می شود. با پاسخ دهی به سوال های مطرح شده در بخش چکاپ سرطان پروستات، می توانید در سه دقیقه متوجه شوید که آیا لزومی دارد آزمایش PSA انجام دهید و یا اگر این آزمایش را قبلا انجام داده اید نتیجه ی آن چگونه تفسیر می شود.
چکاپ آنلاین سرطان پروستات، یکی از ابزارهای مرجع تخصصی سرطان پروستات ایران است که به شما کمک می کند تا بفهمید آیا شما در معرض خطر سرطان پروستات هستید یا خیر. با توجه به اینکه تشخیص زودرس سرطان پروستات بسیار مهم است، استفاده از این ابزار می تواند به شما کمک کند تا به موقع اقدامات لازم را انجام دهید.