چگونه باید از نظر جسمانی برای درمان سرطان آماده شد؟
در اینجا، به بررسی اهمیت آمادگی جسمانی برای درمان سرطان پرداخته و راههایی برای افزایش آمادگی فیزیکی شما را برای مقابله با این بیماری و درمان آن معرفی خواهیم کرد.
انجام برخی فعالیت های بدنی می توانند به ایجاد آمادگی برای درمان سرطان کمک کنند. داشتن تحرک بیشتر و ورزش کردن یکی از بخشهای پیشتوانبخشی است. این بخش، شامل داشتن برنامه مشاوره و حمایت است که می تواند به ایجادآمادگی برای درمان کمک کند. بخش های دیگر، شامل داشتن رژیم غذایی متنوع و پیروی از روش های مراقبت از سلامت روانی می باشند.
تمرکز بر روی این سه زمینه، پیش از شروع درمان می تواند در موارد زیر کمک کننده باشد:
- کمک به ایجاد کنترل بیشتر بر وضعیت سلامتی
- بهتر کنار آمدن با بیماری در طول درمان
- بهبودی بهتر
با قرار دادن این موارد به عنوان بخشی از زندگی با وجود ابتلا به سرطان، می تواند به بهبود کیفیت زندگی بیمار در طول درمان کمک کند.
البته قابل درک است که هنگام تشخیص سرطان ممکن است فرد با مشکلات زیادی مواجه شود. با این حال تمرکز بر این تغییرات در سبک زندگی می تواند پروسه ای طاقت فرسا به نظر برسد. هرکسی نیازها و توانایی های متفاوتی خواهد داشت، پس لازم است اقدامات مورد نیاز انجام شوند و فرد باید در این زمان با بدن خود مهربان تر رفتار کند.
در صورت نیاز به مشاوره، حتما از تیم خدمات درمانی خود در این باره بپرسید؛ زیرا وظیفهی این تیم، کمک به بیمار در طول درمان است.
چه نوع فعالیت بدنی و ورزشی برای کسب آمادگی جسمانی مناسب تر است؟
تنها یک دستورالعمل ورزشی برای همه مبتلایان به سرطان وجود ندارد؛ زیرا میزان فعالیت بدنی و سطح فعالیتی که هر فرد می تواند انجام دهد، از فردی به فرد دیگر متفاوت است.
فعال بودن به معنای انجام هر حرکتی است که با کمک موارد زیر انجام می شوند:
- عضلات بدن
- انرژی بیشتری نسبت به زمانی که بدن در حال استراحت است
تحرک بیشتر به معنای شرکت در باشگاه یا کلاس ورزشی نیست. این فعالیت ها می توانند شامل موارد زیر نیز باشند:
- پیاده روی برای رفتن به مغازه ها
- بالا رفتن از پله ها
- باغبانی
- رقصیدن
در صورت امکان، انجام فعالیت های ورزشی مانند دستورالعمل هایی که در ادامه ذکر شده اند، مفیدتر خواهد بود.
فعالیت بدنی با شدت متوسط و شدید
به عنوان یک راهنما، فعالیت بدنی می تواند شامل موارد زیر باشد:
- شدت متوسط – در این شرایط، فرد احساس گرگرفتگی می کند و تنفس سریعتر می شود، اما همچنان توانایی صحبت کردن را دارد. به عنوان مثال این فعالیت ها می توانند شامل پیاده روی سریع، دوچرخه سواری، باغبانی یا انجام کارهای خانه باشند.
- شدت شدید – در این حرکات، ضربان قلب افزایش می یابد، بدن شروع به عرق کردن می کند و احساس تنگی نفس ایجاد می شود. به عنوان مثال: این فعالیت ها می توانند شامل دویدن، ایروبیک و دوچرخه سواری سریع یا انواع دیگر ورزش باشند.
افراد بزرگسال باید حداقل یک یا ترکیبی از روش های زیر را انجام دهند:
- 150 دقیقه فعالیت با شدت متوسط در هفته. مثلاً 30 دقیقه به مدت پنج بار در هفته
- 75 دقیقه فعالیت شدید در هفته
همچنین باید دو روز در هفته به انجام تمرینات قدرتی اختصاص داده شود. به عنوان مثال برای تمرینات قدرتی، می توان تمرین با وزنه یا یوگا انجام داد.
ممکن است فرد برای مدت طولانی فعالیت بدنی نداشته باشد و شروع این فعالیت ها برای او غیرممکن به نظر برسد. اما به خاطر داشته باشید که بسیاری از افرادی که همین احساس را داشتند نیز، موفق به انجام آن شده اند و از مزایای آن استفاده کرده اند.
ورزش کردن در صورت ابتلا به سرطان، معمولاً اقدامی بی خطر باشد و انجام آن توصیه می شود. همچنین بهتر است در زمان پیش از شروع درمان، برخی فعالیت های بدنی انجام شوند و بدن از این نظر آماده باشد. اما به یاد داشته باشید که این فعالیت های بدنی، باید برای بدن مناسب باشند. بنابراین، برای مشاوره در مورد وضعیت بدن لازم است با پزشک عمومی یا تیم خدمات درمانی صحبت شود.
انجام فعالیت بدنی و ورزش چگونه می تواند به درمان سرطان کمک کند؟
ابتلا به سرطان و درمان آن، اغلب با دو ماراتن مقایسه می شود. همانطور که باید قبل از ماراتن تمرین کرد، قبل از شروع درمان سرطان نیز باید فعالیت بدنی و قوای بدنی افزایش یابد. زیرا درمان های سرطان می توانند شامل جراحی، رادیوتراپی یا شیمی درمانی باشند.
تحقیقات نشان می دهند که می توان در عرض 2 هفته تناسب اندام را بهبود بخشید و عضله سازی کرد. بنابراین، حتی اگر زمان کوتاهی تا درمان سرطان باقی مانده باشد، می توان از نظر بدنی آمادگی لازم را کسب کرد.
هنگامی که فعالیت بدنی انجام می شود، فرد کمی از نگرانی های تشخیص سرطان خود غافل می شود. همچنین تحقیقات نشان داده اند که فعال بودن می تواند در کنترل موارد زیر به افراد مبتلا به سرطان کمک کند:
- کاهش اضطراب
- بهبود افسردگی
- کاهش خستگی با کمک برای داشتن انرژی بیشتر
- بهبود کیفیت زندگی در طول درمان سرطان و بعد از آن
- جلوگیری یا بهبود تورم غدد لنفاوی (نوعی تورم ناشی از درمان غدد لنفاوی)
- بهبود عملکرد فیزیکی عمومی
- کنترل بهتر روده و مثانه
داشتن وزن مناسب
فعالیت بدنی همراه با رژیم غذایی متنوع می تواند به حفظ وزن مناسب نیز کمک کند. اضافه وزن یا چاقی در درازمدت با ایجاد 12 نوع سرطان مرتبط است.
عضله سازی
تمرینات تقویتی که می توانند به عضله سازی کمک کنند. شامل موارد زیر هستند:
- تمرین مقاومتی
- وزنه برداری
- یوگا
- پیلاتس
- شنا كردن
عضله سازی قبل از درمان سرطان اهمیت زیادی دارد. توده عضلانی با رژیم غذایی نیز مرتبط است. به همین دلیل است که مصرف پروتئین کافی بسیار مهم است.
مشکلات قلبی و دیابت نوع 2
فعالیت بدنی و انجام ورزش، احتمال ابتلا به مشکلات قلبی و دیابت نوع 2 را کاهش می دهد.
برای اکثر افراد مبتلا به سرطان، فعال بودن در طول درمان سرطان و بعد از آن اقدامی بی خطر می باشد. پس از پایان درمان، نیز فرد باید سعی کند فعال بماند و در اسرع وقت به انجام فعالیت های عادی خود بازگردد.
هر فردی از نظر میزان فعالیت بدنی که می تواند انجام دهد متفاوت است. زیرا انواع مختلفی از سرطان و درمان های آن وجود دارد. اگر در مورد نوع خاصی از ورزش مطمئن نیستید، با پزشک عمومی یا تیم خدمات درمانی خود در این باره صحبت کنید.
اقدامات مورد نیاز
تهیه لیستی از فعالیت های بدنی که انجام می دهید
- فعالیت های خود را در طول یک هفته معمولی با آنچه در دستورالعمل ها آمده است مقایسه کنید.
- به راه هایی فکر کنید که می توانید در آنها فعال تر باشید.
هر چیزی که مانع از فعالیت می شود را شناسایی کنید
- به این فکر کنید که چه چیزی می تواند ادامه فعالیت بدنی یا انجام آن را با وقفه مواجه کند. برای مثال، ممکن است احساس خستگی، افسردگی یا عدم اعتماد به نفس باعث ایجاد این وقفه شود.
- به این فکر کنید که چگونه می توان بر این موانع غلبه کرد. در صورت داشتن هرگونه مشکل در این باره، از پزشک عمومی یا تیم خدمات درمانی خود کمک بگیرید.
فعالیتی را انتخاب کنید که محلی باشد و از آن لذت ببرید
- به یک باشگاه ورزشی یا کلاس رقص محلی بپیوندید، در یک پارک محلی قدم بزنید یا در یک زمین مجاور بدوید.
- از یکی از دوستان یا اعضای خانواده بخواهید که در زمان انجام این فعالیت ها به شما ملحق شود.
سیگار را ترک کنید
- در مورد فواید ترک سیگار قبل از درمان و همچنین در دراز مدت فکر کنید. به عنوان مثال، ترک مصرف سیگار می تواند احتمال بروز عوارض پس از درمان را کاهش دهد، از عود سرطان در دراز مدت جلوگیری کند یا در هزینه درمان نیز صرفه جویی کند.
- سیگار نکشیدن همچنین باعث می شود فرد، بدون احساس تنگی نفس، فعالیت بدنی بیشتری انجام دهد.
- از پزشک عمومی یا تیم خدمات درمانی خود برای ترک سیگار کمک بگیرید.
ورزش را مانند داروی خود در نظر بگیرید
- روزانه فعالیت بدنی داشته باشید و به طور منظم ورزش کنید تا بهترین نتایج ممکن را کسب کنید.
- زمانهایی از روز را در طول هفته که برای انجام ورزش مناسب تر هستند را انتخاب کنید و در زمان هایی که شرایط انجام آن را دارید، ورزش کنید.
چکاپ آنلاین سرطان پروستات
از هر 8 مرد یک نفر به سرطان پروستات مبتلا می شود. این بیماری در افرادی که سابقه فردی و خانوادگی ابتلا به برخی بیماری ها را دارند، بیشتر مشاهده می شود. با پاسخ دهی به سوال های مطرح شده در بخش چکاپ سرطان پروستات، می توانید در سه دقیقه متوجه شوید که آیا لزومی دارد آزمایش PSA انجام دهید و یا اگر این آزمایش را قبلا انجام داده اید نتیجه ی آن چگونه تفسیر می شود.
چکاپ آنلاین سرطان پروستات، یکی از ابزارهای مرجع تخصصی سرطان پروستات ایران است که به شما کمک می کند تا بفهمید آیا شما در معرض خطر سرطان پروستات هستید یا خیر. با توجه به اینکه تشخیص زودرس سرطان پروستات بسیار مهم است، استفاده از این ابزار می تواند به شما کمک کند تا به موقع اقدامات لازم را انجام دهید.