لوگو مرجع تخصصی سرطان پروستات ایران

استفاده از شیاف برای درمان اختلال نعوظ

در این مقاله، به بررسی مزایا، معایب و تاثیر استفاده از شیاف برای درمان اختلال نعوظ می‌پردازیم و عوارض جانبی شیاف Muse را بررسی می‌کنیم.

بازنگری شده توسط دکتر سید هادی مولانا در تاریخ 1403/05/03
استفاده از شیاف برای درمان اختلال نعوظ
6 دقیقه زمان مطالعه

اختلال نعوظ (ED) یک مشکل شایع در بین مردان است که در رسیدن یا حفظ نعوظ برای رابطه جنسی با مشکل مواجه می شوند. این مسئله می تواند بر اعتماد به نفس و روابط فرد تأثیر منفی بگذارد. اگرچه صحبت در مورد اختلال نعوظ برای برخی از مردان ناخوشایند است، اما خبر خوب این است که گزینه های درمانی متعددی برای رفع این مشکل وجود دارد.

در این مقاله جامع، به طور خاص به استفاده از شیاف برای درمان اختلال نعوظ می پردازیم. با ما همراه باشید تا در مورد نحوه عملکرد این شیاف ها، مزایا و معایب آن ها، و موارد دیگری که باید در نظر بگیرید، اطلاعات جامعی به دست آورید.

تاثیر استفاده از شیاف برای درمان اختلال نعوظ

اختلال نعوظ یا ED در بسیاری از کشورها شایع است. در واقع، گزارش ها نشان می دهند که سالانه بیش از 3 میلیون مورد اختلال نعوظ در ایالات متحده تشخیص و درمان می شود. ED هنگامی ایجاد می شود که فرد برای ایجاد یا حفظ نعوظ با مشکل مواجه می شود. احتمال ابتلا به ED با افزایش سن، بیشتر می شود، اما اختلال نعوظ و سن همیشه به هم مرتبط نیستند. بیماران مبتلا به ED می توانند به پزشک مراجعه کنند. پزشک، برای درمان این عارضه، از برخی گزینه های درمانی، از جمله شیاف برای درمان اختلال نعوظ، استفاده می کند.

شیاف چیست؟

شیاف (Suppository) یک داروی جامد، گلوله ای شکل یا مخروطی شکل است که برای قرار دادن مستقیم در مقعد یا واژن طراحی شده است. پس از وارد کردن، شیاف به سرعت در دمای بدن ذوب شده و دارو را به جریان خون منتقل می کند. شیاف ها برای درمان بیماری های مختلفی از جمله اختلال نعوظ، یبوست، عفونت و درد استفاده می شوند.

آیا اختلال نعوظ و سن به هم مرتبط هستند؟

پس از رسیدن به سن 40 سالگی، تستوسترون نیز هر سال به طور طبیعی حدود 3 درصد کاهش می یابد. این تغییر آناتومیکی اجتناب ناپذیر است و بر فیزیک و سبک زندگی فرد تأثیر نمی گذارد. با این حال، از دست دادن مقدار بیشتر تستوسترون، عوارض جانبی نامطلوبی را به همراه خواهد داشت. در برخی موارد، ناتوانی جنسی می تواند یکی از این عوارض باشد.

اگرچه اختلال نعوظ و سن با هم مرتبط هستند، اما برخی افراد ، نوع دیگری از ED را به عنوان عارضه زمینه ای از عوامل فیزیکی، عوامل شیمیایی و عوامل روانی تجربه می کنند.

استفاده از شیاف برای درمان اختلال نعوظ

آلپروستادیل داروی رایجی برای درمان اختلال نعوظ است. اگرچه آلپروستادیل معمولا به صورت دارو تزریقی تجویز می شود، اما این دارو می تواند به صورت شیاف نیز مصرف می شود. مصرف این دارو به صورت شیاف، تاثیری مشابه نوع تزریقی آن دارد.

نوع شیاف این دارو، MUSE نامیده می شود (که به آن درمان ترانس اورترال نیز گفته می شود) و به صورت گلوله کوچکی به اندازه نصف تکه برنج وجود دارد.

شیاف MUSE حاوی آلپروستادیل است، اما به جای مقعد، در مجرای ادرار قرار می گیرد و در عرض 5 تا 10 دقیقه پس از مصرف، منجر به نعوظ می شود.

نکات مهم:

  • قبل از استفاده از هر نوع شیاف، حتماً با پزشک خود مشورت کنید.
  • از مصرف همزمان شیاف با سایر داروهای موضعی آلت تناسلی خودداری کنید.
  • حداکثر دوز مجاز مصرف شیاف را رعایت کنید و از تجویز خودسرانه آن بپرهیزید.
  • در صورت بروز هرگونه عارضه جانبی، با پزشک خود مشورت نمایید.

نحوه استفاده از شیاف Muse

پس از دفع ادرار، شیاف در دهانه مجرای ادرار (روزنه کوچک در نوک آلت تناسلی) قرار می گیرد. تمام شیاف باید وارد مجرای ادرار شود و در عرض چند دقیقه ورود جریان خون به آلت تناسلی آغاز می شود تا نعوظ کامل ایجاد شود.

  1. آماده سازی: دست های خود را با آب و صابون بشویید.
  2. قرار دادن شیاف: آلت تناسلی خود را شستشو داده و خشک کنید. شیاف را از بسته بندی خارج کنید و آن را به آرامی در مجرای ادرار قرار دهید.
  3. نگهداشتن در محل: به مدت 5 تا 10 دقیقه در همان حالت ایستاده یا نشسته باقی بمانید تا دارو جذب شود.
  4. دور انداختن شیاف: شیاف را دور بیندازید (نوع یکبار مصرف) و مجدداً از آن استفاده نکنید.

نکات مهم:

  • از مصرف همزمان شیاف با سایر داروهای موضعی آلت تناسلی خودداری کنید.
  • حداکثر دوز مجاز مصرف شیاف را رعایت کنید و از تجویز خودسرانه آن بپرهیزید.
  • در صورت بروز هرگونه عارضه جانبی، با پزشک خود مشورت نمایید.

مزایای استفاده از شیاف Muse:

  • سرعت اثر: شیاف Muse نسبت به برخی داروهای خوراکی اختلال نعوظ، سریع تر عمل می کند و ممکن است ظرف مدت 5 تا 10 دقیقه پس از مصرف، منجر به نعوظ شود.
  • عدم تداخل با غذا: مصرف غذا بر اثر بخشی شیاف Muse تأثیری ندارد.
  • مناسب برای برخی شرایط خاص: برای مردانی که مصرف داروهای خوراکی اختلال نعوظ با نیترات ها تداخل دارد (مانند افرادی که از داروهای قلبی خاص استفاده می کنند)، شیاف Muse می تواند یک گزینه جایگزین باشد.

معایب استفاده از شیاف Muse:

  • عوارض جانبی: برخی از مردان ممکن است عوارضی جانبی مانند سوزش مجرای ادرار، درد خفیف در کمر یا پایین کمر، سرگیجه یا سبکی سر، و طعم بد دهان را تجربه کنند.
  • نحوه مصرف: استفاده از شیاف برای برخی از افراد ناخوشایند یا دست و پا گیر است.
  • محدودیت در دوز مصرف: حداکثر دوز مجاز مصرف شیاف در هر نوبت محدود است.
  • هزینه: شیاف Muse ممکن است گران تر از برخی داروهای خوراکی اختلال نعوظ باشد.

چه کسانی نباید از شیاف Muse استفاده کنند؟

استفاده از شیاف Muse برای همه افراد مبتلا به اختلال نعوظ مناسب نیست. افرادی که موارد زیر را دارند نباید از این شیاف استفاده کنند:

  • عفونت مجرای ادراری
  • تنگی مجرای ادرار
  • سابقه جراحی مجرای ادرار
  • حساسیت به آلپروستادیل یا سایر اجزای شیاف

مصرف این دارو می تواند عوارض جانبی منفی برای افراد داشته باشد، از جمله خونریزی یا لکه بینی از مجرای ادرار، سوزش یا درد در آلت تناسلی. بیشتر این عوارض جانبی شدید نیستند و مصرف آن باید ادامه یابد. این عوارض همچنین معمولا پس از تجویز دارو به سرعت از بین می روند. در صورت بروز عوارض جانبی شدیدتر، مانند نعوظ بیش از شش ساعت، ایجاد انحنا در آلت تناسلی یا درد در حین نعوظ، باید فوراً به پزشک مراجعه شود.

انتخاب بین آلپروستادیل تزریقی و شیاف Muse

انتخاب بین مصرف آلپروستادیل تزریقی یا شیاف، انتخاب شخصی است که می تواند در طی مشاوره با دکتر انجام شود. هم نوع تزریقی و هم شیاف این دارو، مزایا و معایبی دارد و با توجه به نوع اثربخشی دارو، در بیماران با یکدیگر متفاوت است. برای مثال، تزریق ممکن است با درد بیشتری همراه باشد، اما نسبت به شیاف مؤثرتر است.

همچنین لازم به ذکر است که عوارض مصرف آلپروستادیل در زنان باردار هنوز ناشناخته است. بنابراین در آمیزش جنسی بیمار با خانم باردار و استفاده از آلپروستادیل به صورت تزریقی یا شیاف، لازم است از کاندوم استفاده شود.

چکاپ آنلاین سرطان پروستات

چکاپ آنلاین سرطان پروستات

از هر 8 مرد یک نفر به سرطان پروستات مبتلا می شود. این بیماری در افرادی که سابقه فردی و خانوادگی ابتلا به برخی بیماری ها را دارند، بیشتر مشاهده می شود. با پاسخ دهی به سوال های مطرح شده در بخش چکاپ سرطان پروستات، می توانید در سه دقیقه متوجه شوید که آیا لزومی دارد آزمایش PSA انجام دهید و یا اگر این آزمایش را قبلا انجام داده اید نتیجه ی آن چگونه تفسیر می شود.

چکاپ آنلاین سرطان پروستات، یکی از ابزارهای مرجع تخصصی سرطان پروستات ایران است که به شما کمک می کند تا بفهمید آیا شما در معرض خطر سرطان پروستات هستید یا خیر. با توجه به اینکه تشخیص زودرس سرطان پروستات بسیار مهم است، استفاده از این ابزار می تواند به شما کمک کند تا به موقع اقدامات لازم را انجام دهید.